Bábovka, obyčajná a tak vynikajúca.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme do hustého snehu. Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom do peny (naozaj je treba šľahať až budeme mať nadýchanú penu, minimálne 10 minút). Postupne pridáme olej a vlažnú vodu.
- 2
Múku, prášok do pečiva a Zlatý klas zmiešame a tiež postupne pridáme do žĺtkovej peny. Z bielkov vyšľaháme sneh, ktorý zamiešame do cesta ručne pomaly.
- 3
Bábovkovú formu vymastíme maslom a vysypeme polohrubou múkou. Polovicu cesta vylejeme do formy. Kakao vymiešame s tromi lyžicami vody. Vlejeme ho pomaly na cesto vo forme (kakaa si kľudne môžete dať viac). Potom navrch nalejeme zvyšné cesto.
- 4
Pečieme na 180 °C cca 50 minút. Ja po cca 30 minútach zakrývam vrch alobalom, aby neprihorel. Dobrú chuť.
Tiež bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Ďakujem, je fakt vynikajúca, ľahká, vláčna