Bábovka s kakaom

margitka100 - bez fotkymargitka100, 10. septembra 2025

Bábovka, obyčajná a tak vynikajúca.

30 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
250 g
6 ks
1/2 bal.
1 bal.
1 PL (+ 3 PL vody)
1 dl
1 dl
1 bal.
z 1/2 citróna



Postup

  1. 1

    Oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme do hustého snehu. Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom do peny (naozaj je treba šľahať až budeme mať nadýchanú penu, minimálne 10 minút). Postupne pridáme olej a vlažnú vodu.

  2. 2

    Múku, prášok do pečiva a Zlatý klas zmiešame a tiež postupne pridáme do žĺtkovej peny. Z bielkov vyšľaháme sneh, ktorý zamiešame do cesta ručne pomaly.

  3. 3

    Bábovkovú formu vymastíme maslom a vysypeme polohrubou múkou. Polovicu cesta vylejeme do formy. Kakao vymiešame s tromi lyžicami vody. Vlejeme ho pomaly na cesto vo forme (kakaa si kľudne môžete dať viac). Potom navrch nalejeme zvyšné cesto.

  4. 4

    Pečieme na 180 °C cca 50 minút. Ja po cca 30 minútach zakrývam vrch alobalom, aby neprihorel. Dobrú chuť.

    Bábovka s kakaom - obrázok 4

Diskusia k receptu