Zemiakové mini placky s figovou omáčkou
Foto: siuuu
Milujem čerstvé figy aj netradičné kombinácie chutí, takže tento recept, to som ja. Lahodná chuť placiek, výraznejšia chuť syra a svieža omáčka k sebe Zobraziť celý popisMilujem čerstvé figy aj netradičné kombinácie chutí, takže tento recept, to som ja. Lahodná chuť placiek, výraznejšia chuť syra a svieža omáčka k sebe pasujú perfektne.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
600 g |
|
2 ks menšie |
|
podľa chuti (alebo tymian) |
|
1 PL |
|
1/4 ČL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti (alebo iný) |
|
1-2 PL (alebo masť) |
|
Figová omáčka: | |
2-3 ks (čerstvé) |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
z 1/2 pomaranča |
|
Postup
-
1
Zmiešame očistené postrúhané zemiaky zbavené prebytočnej vody, posekaný rozmarín (časť si necháme na posypanie syra), vajíčka, soľ, korenie a škrob. Na jemne pomastenej panvici robíme malé placky (ja používam panvicu určenú na lievance s nepriľnavým povrchom, ktorú stačí iba jemnučko pomastiť).
- 2
Placky preložíme na pekáč s papierom na pečenie, na každú položíme kúsok syra, korenie, trocha rozmarínu a v rúre zohriatej na 180 °C zapekáme cca 10 minút.
- 3
Pokiaľ sa zapekajú placky pripravíme si zmixovaním všetkých surovín dip, ktorým po vybratí z rúry pokvapkáme teplé placky a hneď podávame.
Tiež zemiakové placky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
áno kombinácia je netypická, ale chute ladia spolu výborne ... ja som tiež prišla na chuť kombináciám s ovocím iba pred nedávnom, a zistila som, že ak sa vhodne chute skombinujú - výsledkom je výborné jedlo ... veď život nám ponúka toľko chutí, tak prečo občas neochutnať aj niečo nové ;-)