Zemiakové lokše
Zemiakové lokše

Lokše s čokoládovou omáčkou a marinovanou hruškou

Juraj Bende
šéfkuchár hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 19. júna 2019
Lokše s čokoládovou omáčkou a marinovanou hruškou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

Zemiakové lokše:
600 g
150 g
štipka
Marinovaná hruška:
100 g
2 ks
100 g
20 g
50 ml
pár kvapiek




Postup

  1. 1

    Zemiakové lokše: Zemiaky v šupke uvaríme, vychladíme, ošúpeme a zomelieme. K zemiakom pridáme múku, štipku soli a vymiešame cesto, z ktorého upečieme zemiakové lokše. Potrieme ich maslom a poprášime cukrom.

  2. 2

    Marinovaná hruška: Z cukru spravíme karamel, zalejeme vodou, pridáme klinčeky, celú škoricu a očistené hrušky zbavené jadierok. Varíme 20 minút.

  3. 3

    Čokoládovo–mätová omáčka: Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a maslom, pridáme smotanu a na záver pár kvapiek mätového oleja.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia