Lokše s čokoládovou omáčkou a marinovanou hruškou
Juraj Bende
šéfkuchár hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 19. júna 2019
šéfkuchár hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 19. júna 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Suroviny
Zemiakové lokše: | |
600 g |
|
150 g |
|
štipka |
|
|
|
|
|
Marinovaná hruška: | |
100 g |
|
2 ks |
|
|
|
|
|
|
|
100 g |
|
20 g |
|
50 ml |
|
pár kvapiek |
|
Postup
-
1
Zemiakové lokše: Zemiaky v šupke uvaríme, vychladíme, ošúpeme a zomelieme. K zemiakom pridáme múku, štipku soli a vymiešame cesto, z ktorého upečieme zemiakové lokše. Potrieme ich maslom a poprášime cukrom.
- 2
Marinovaná hruška: Z cukru spravíme karamel, zalejeme vodou, pridáme klinčeky, celú škoricu a očistené hrušky zbavené jadierok. Varíme 20 minút.
- 3
Čokoládovo–mätová omáčka: Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a maslom, pridáme smotanu a na záver pár kvapiek mätového oleja.
Tiež zemiakové lokše:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu