Panenka so zapekanými zemiakmi a slaninovým džemom fotorecept
šéfkuchár Pension & Restaurant Meridiana Bojnice, 17. mája 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
Suroviny
800 g |
|
8 plátkov |
|
10 g |
|
|
|
|
|
600 g |
|
50 g strúhaný (gouda, čedar) |
|
Slaninový džem: | |
50 g |
|
4 ks |
|
100 ml |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
|
|
Nakladaná zelenina: | |
150 g (cuketa, karfiol, paprika, uhorka, mrkva a cibuľa) |
|
100 ml |
|
100 ml |
|
15 g |
|
80 g |
|
10 g |
|
10 g |
|
Postup
-
1
Očistenú panenku osolíme a okoreníme, poukladáme na ňu šalviové listy a zabalíme do prossciutta. Opečieme na panvici alebo grile a pečieme v rúre zhruba 8 minút.
-
2
Uvarené zemiaky osmažíme na panvici, dochutíme soľou, posypeme strúhaným syrom a zapečieme v rúre alebo pod grilom.
-
3
Slaninový džem pripravíme tak, že osmažíme najemno nakrájanú údenú slaninu s červenou cibuľou. Podlejeme červeným vínom, pridáme cukor, ocot a dochutíme soľou. Varíme, kým sa nevyparí všetka tekutina.
- 4
Pripravíme nálev na nakladanú zeleninu. Zmiešame vodu, ocot, soľ, cukor, kurkumu, nové korenie a privedieme do varu. Na kocky nakrájanú zeleninu zalejeme týmto nálevom a necháme vychladiť.
- 5
Panenku pokrájame na hrubšie kusy. Zapečené zemiaky na tanieri vyformujeme pomocou malej kruhovej formy. Na doplnenie môžeme použiť zeleninové pyré a slaninový chips - plátok slaniny upečený v rúre pri 175 °C dozlatista.
Tiež bravčová panenka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
Diskusia k receptu