Jablkové pité
Tento koláč všetci milujú.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Múku, zmäknuté maslo, práškový cukor, vajíčka, prášok do pečiva a štipku soli zmiešame do kompaktného cesta. Cesto zabalíme do fólie a dáme na cca pol hodiny do chladničky.
- 2
Jablká ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Ja si vždy nechám ale tri jabĺčka a tie nakrájam na maličké kocky (nemusíte). K jablkám pridáme škoricu, kryštálový cukor, vanilkový cukor, kôru z jedného citróna (nemusí byť).
- 3
Cesto si rozdelíme na dve časti. Rozvaľkáme priamo na papieri na pečenie na veľkosť plechu a prenesieme na plech. Na cesto rovnomerne navrstvíme jablkovú plnku. Druhú časť cesta vyvaľkáme tak isto ako prvú, no túto opatrne zošuchneme za pomoci papiera na plnku (môžete si pomôcť valčekom na vaľkanie cesta).
- 4
Cesto popicháme vidličkou. Dáme piecť na 180 °C cca 30 minút. Po vychladnutí poprášime práškovým cukrom. Dobrú chuť.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem, rozmer plechu je 35x25
Ďakujem 🥰