Tepsi kebab fotorecept

cesminaz - fotkaCesminaz, 7. júla 2019 9:47
Ďalšie recepty »
Tepsi kebab (fotorecept)Foto: cesminaz

Výborný a jednoduchý tepsi kebab, tentokrát z dopredu opečenej zeleniny, ktorá dá jedlu celkom inú chuť ;-)

Suroviny

5-6 ks
2 ks
3-4 ks
Na köfte:
700 g mleté
1 ks
1,5 KL
1 KL
0,5 KL
1 KL
1 ks
Zálievka:
2 PL (paradajkové pyré)
1 KL
0,25 dl
0,25 dl
0,5 KL
7,5 dl
Okrem toho:
50 g (82 %)
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Budeme potrebovať zemiaky, mladú cukinu a nejaké papriky, farba je jedno :-) Zeleniny musí byť primerané množstvo, aby potom tá mäsová chuť nezanikla v jedle. Zemiaky (nové) som len očistila kefkou pod tečúcou vodou a nakrájala na 1,5-2cm hrubé kolieska. Cukinu na pozdĺž na štvrtky a papriku na väčšie kolieska. Napokon všetkú zeleninu narýchlo opečieme na horúcom oleji. Opečenú som dala na plech a všupla do rúry, ktorú som spolu so zeleninou, nechala rozohrievať na 190 °C -to aby zelenina nevychladla kým zamiešam na köfte :-)

    Tepsi kebab (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäsovú zmes si zamiešame z mletého mäsa, nastrúhanej cibule, soli, oregana, čierneho korenia, Isotu a bielka.

    Tepsi kebab (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vyberieme plech so zeleninou z rúry, osolíme ju a premiešame. Potom formujeme a rovno k zelenine dávame malé podlhovasté köfte. Nakoniec dáme plech do rúry, ktorá je medzičasom už vyhriata na 190 °C a necháme tam kým sa obsah pekáča nezačne piecť. To je cca 15 minút.

    Tepsi kebab (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zatiaľ si pripravíme zálievku. Do misky dáme 2 PL paradajkovej salçe (hustý pretlak), 1 KL mletej červenej papriky, soľ a po štvrť deci z oboch olejov. Nakoniec pridáme primerané množstvo horúcej vody. Ja som dala 7,5 dl - to je akurát :-)

    Tepsi kebab (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď už sa obsah plechu začal piecť, vyberieme ho a zalejeme zálievkou. Pokrájame kúsky masla, trochu posypeme vrch oreganom a dáme spät do rúry piecť na cca 30 minút. Treba si to sledovať. Ako kontrolu treba pichnúť do zemiaku, keď sú už tie mäkké, tak je určite všetko mäkké :-)

    Tepsi kebab (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Kebab fantasticky rozvoniava a chutí výborne :-) Ako prílohu k tomu môžte podávať ryžu, bulgur, alebo len tak jednoducho s chlebom :-) Namiesto cukiny môžte dať aj baklažán, s tým chutí tiež fantasticky :-) Prajem dobrú chuť.

    Tepsi kebab (fotorecept) - obrázok 6
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist