Tepsi kebab
Tepsi kebab

Tepsi kebab fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 7. júla 2019
Tepsi kebab (fotorecept)
Foto: cesminaz

Výborný a jednoduchý tepsi kebab, tentokrát z dopredu opečenej zeleniny, ktorá dá jedlu celkom inú chuť ;-)

Suroviny

5-6 ks
2 ks
3-4 ks
Na köfte:
700 g mleté
1 ks
1,5 KL
1 KL
0,5 KL
1 KL
1 ks
Zálievka:
2 PL (paradajkové pyré)
1 KL
0,25 dl
0,25 dl
0,5 KL
7,5 dl
Okrem toho:
50 g (82 %)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Budeme potrebovať zemiaky, mladú cukinu a nejaké papriky, farba je jedno :-) Zeleniny musí byť primerané množstvo, aby potom tá mäsová chuť nezanikla v jedle. Zemiaky (nové) som len očistila kefkou pod tečúcou vodou a nakrájala na 1,5-2cm hrubé kolieska. Cukinu na pozdĺž na štvrtky a papriku na väčšie kolieska. Napokon všetkú zeleninu narýchlo opečieme na horúcom oleji. Opečenú som dala na plech a všupla do rúry, ktorú som spolu so zeleninou, nechala rozohrievať na 190 °C -to aby zelenina nevychladla kým zamiešam na köfte :-)

    Tepsi kebab (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäsovú zmes si zamiešame z mletého mäsa, nastrúhanej cibule, soli, oregana, čierneho korenia, Isotu a bielka.

    Tepsi kebab (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vyberieme plech so zeleninou z rúry, osolíme ju a premiešame. Potom formujeme a rovno k zelenine dávame malé podlhovasté köfte. Nakoniec dáme plech do rúry, ktorá je medzičasom už vyhriata na 190 °C a necháme tam kým sa obsah pekáča nezačne piecť. To je cca 15 minút.

    Tepsi kebab (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zatiaľ si pripravíme zálievku. Do misky dáme 2 PL paradajkovej salçe (hustý pretlak), 1 KL mletej červenej papriky, soľ a po štvrť deci z oboch olejov. Nakoniec pridáme primerané množstvo horúcej vody. Ja som dala 7,5 dl - to je akurát :-)

    Tepsi kebab (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď už sa obsah plechu začal piecť, vyberieme ho a zalejeme zálievkou. Pokrájame kúsky masla, trochu posypeme vrch oreganom a dáme spät do rúry piecť na cca 30 minút. Treba si to sledovať. Ako kontrolu treba pichnúť do zemiaku, keď sú už tie mäkké, tak je určite všetko mäkké :-)

    Tepsi kebab (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Kebab fantasticky rozvoniava a chutí výborne :-) Ako prílohu k tomu môžte podávať ryžu, bulgur, alebo len tak jednoducho s chlebom :-) Namiesto cukiny môžte dať aj baklažán, s tým chutí tiež fantasticky :-) Prajem dobrú chuť.

    Tepsi kebab (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Pěkný receptík, chutný i fotogenický, jednoduchý, rychlý. Co víc si přát? Já si přeju mít takový plný pekáč doma, vonící a lákavý!
Milá @Cesminaz , fajnovo si navarila. Jedlo vyzerá veľmi lákavo.
Ja mám v rúre “živánsku” na plechu, tiež to rozvoniava na celý dom.
Srdečný pozdrav pre celú Tvoju rodinku posielam :-)
V noci som vybrala mlete maso a rano som nemala tusenia co z neho spravim. Potom som pozrela na Varechu a, vykukol na mna obrazok aky som potrebovala. Teda recept. Zeleninu som dala taku aku som mala, ale obed bol aj tak skvely. Vdaka za recept.