Tepsi kebab
Tepsi kebab

Tepsi kebab fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 7. júla 2019
Tepsi kebab (fotorecept)
Foto: cesminaz

Výborný a jednoduchý tepsi kebab, tentokrát z dopredu opečenej zeleniny, ktorá dá jedlu celkom inú chuť ;-)

Suroviny

5-6 ks
2 ks
3-4 ks
Na köfte:
700 g mleté
1 ks
1,5 KL
1 KL
0,5 KL
1 KL
1 ks
Zálievka:
2 PL (paradajkové pyré)
1 KL
0,25 dl
0,25 dl
0,5 KL
7,5 dl
Okrem toho:
50 g (82 %)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Budeme potrebovať zemiaky, mladú cukinu a nejaké papriky, farba je jedno :-) Zeleniny musí byť primerané množstvo, aby potom tá mäsová chuť nezanikla v jedle. Zemiaky (nové) som len očistila kefkou pod tečúcou vodou a nakrájala na 1,5-2cm hrubé kolieska. Cukinu na pozdĺž na štvrtky a papriku na väčšie kolieska. Napokon všetkú zeleninu narýchlo opečieme na horúcom oleji. Opečenú som dala na plech a všupla do rúry, ktorú som spolu so zeleninou, nechala rozohrievať na 190 °C -to aby zelenina nevychladla kým zamiešam na köfte :-)

    Tepsi kebab (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäsovú zmes si zamiešame z mletého mäsa, nastrúhanej cibule, soli, oregana, čierneho korenia, Isotu a bielka.

    Tepsi kebab (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vyberieme plech so zeleninou z rúry, osolíme ju a premiešame. Potom formujeme a rovno k zelenine dávame malé podlhovasté köfte. Nakoniec dáme plech do rúry, ktorá je medzičasom už vyhriata na 190 °C a necháme tam kým sa obsah pekáča nezačne piecť. To je cca 15 minút.

    Tepsi kebab (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zatiaľ si pripravíme zálievku. Do misky dáme 2 PL paradajkovej salçe (hustý pretlak), 1 KL mletej červenej papriky, soľ a po štvrť deci z oboch olejov. Nakoniec pridáme primerané množstvo horúcej vody. Ja som dala 7,5 dl - to je akurát :-)

    Tepsi kebab (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď už sa obsah plechu začal piecť, vyberieme ho a zalejeme zálievkou. Pokrájame kúsky masla, trochu posypeme vrch oreganom a dáme spät do rúry piecť na cca 30 minút. Treba si to sledovať. Ako kontrolu treba pichnúť do zemiaku, keď sú už tie mäkké, tak je určite všetko mäkké :-)

    Tepsi kebab (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Kebab fantasticky rozvoniava a chutí výborne :-) Ako prílohu k tomu môžte podávať ryžu, bulgur, alebo len tak jednoducho s chlebom :-) Namiesto cukiny môžte dať aj baklažán, s tým chutí tiež fantasticky :-) Prajem dobrú chuť.

    Tepsi kebab (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

18 komentárov k receptu
V noci som vybrala mlete maso a rano som nemala tusenia co z neho spravim. Potom som pozrela na Varechu a, vykukol na mna obrazok aky som potrebovala. Teda recept. Zeleninu som dala taku aku som mala, ale obed bol aj tak skvely. Vdaka za recept.
Tak v prvom rade som si tento recept uložila:) Ale jeden som už robila od teba @Cesminaz , podobný, len bez tej paradajkovej zálievky, tento sa mi viac pozdáva. Len nie je tam veľa toho oleja v zálievke, môžem dať menej?
@Frezia čo sa týka tepsi kebabu,suroviny sa stále môžu obmieňať a väčšinou bude stále výborný výsledok ;-) Tu je tá zelenina aj vopred opečená,takže to dodá tentokrát aj oniečo inakšiu chuť tomu celému :-) @Stanci11 :-) som rada,že ťa jedlo zaujalo,budem rada ak skúsiš :-)
@Evanaaa (8.7.2019 18:19)

Neviem síce ktorý recept presne myslíš,lebo ja robím na 99% všetky tepsi kebabi so zálievkou.Jedine vtedy nezvyknem dat,ak dám čerstvé paradajky :-) Tá zálievka je podla mňa velmi dôležitá,lebo tá pospája vlastne tie všetky chuťe v tom pekáči :-) A čo sa týka oleja,podla mňa 0,5dl nieje vela,ale ak chceš daj menej :-) Pekný den všetkým.
@Cesminaz , vďaka za odpoveď - 1) ani ja si nepamätám ten recept, je možné, že tam aj bola nejaká zálievka, len neviem, či som ju robila, alebo vynechala, a za 2) ospravedlňujem sa - moja nevšímavosť, ja som videla len 0.25, ale ďalej som už nepozerala, takže aj ten olej je v poriadku, prepáč....
@Evanaaa (9.7.2019 18:40)

Milá @Evanaaa zálievku nikdy nevynechaj,ved nieje taká komplikovaná na prípravu.Bez nej chutí všetko zvlášť,ale so zálievkou sa tie všetky chute spoja/prepoja :-) A čo sa týka oleja,ty si čítala asi 0,25L že? To je 2,5dl a to by bolo fakt až príliž :-))) Nič to,stáva sa že človek prehliadne! Pekný den ti prajem :-)
Robil som z hovädzieho krku, ale aby tam bolo viac tuku tak som do mäsa pridal 2 plátky na maličké kocky pokrájanú údenú oravskú slaninu. Tá tomu dala ohromnú chuť... výborný recep, vďaka Ti zaň.


@Kimlo (14.7.2019 12:46)

Prepáč že som nereagovala skôr,ale vidím,že si si aj tak poradil :-) Priznám sa bez mučenia,že občas dám u mesiara zomliet kus mäsa a občas zasa kúpim už hotové mleté-kedy ako.A toto bolo už hotové namleté,takže..:-) Ale pravdaže je lepšie použit mastnejšie mäso.Tvoje jedlo vyzerá fantasticky! Vdaka za tvoju odozvu aj s fotkou a teší ma,že si bol spokojný :-)

Pridaj komentár k receptu: