Bryndzová kroketa v pikantnom domácom ajvare fotorecept
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum****, 14. júna 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
Suroviny
1 ks |
|
1 ks väčšia |
|
1 ks |
|
3 ks menšie |
|
3 strúčiky |
|
podľa chuti |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1 väčší alebo 2 menšie |
|
|
|
|
|
Na obaľovanie: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Baklažán pozdĺžne prekrojíme na polovicu, dužinu nakrojíme do tvaru mriežky.
-
2
Do pekáča dáme celú papriku, olúpanú cibuľu, pozdĺžne prekrojený baklažán a paradajky zbavené zelenej stopkovej časti. K zelenine pridáme olej, premiešame, nasolíme (pri baklažáne iba vnútornú dužinu).
-
3
Zeleninu zapekáme pri 160 °C asi 30–40 minút. Cesnak pridáme zhruba 10 minút pred dopečením.
- 4
Papriku po upečení dáme do misky a zakryjeme, aby sa sparila a dala sa ľahšie olúpať. Aj paradajky zbavíme šupiek a všetko spolu rozmixujeme dohladka (počas mixovania pridáme aj nasekané čili) a dochutíme vínnym octom, cukrom, soľou a korením.
- 5
Uvarené zemiaky nastrúhame na strúhadle, pridáme rovnaké množstvo bryndze, podľa chuti pridáme posekanú jarnú cibuľku, vytvarujeme guľôčky, ktoré 2–krát obalíme v klasickom trojobale a vyprážame v oleji rozohriatom na maximum, len aby chytila kroketa farbu. Podávame s ajvarom.
Tiež bryndzové krokety:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
Diskusia k receptu