Bábovka

alica7 - fotkaalica7, 12. septembra 2025
Bábovka
Foto: alica7

Jemná bábovka. Recept je do malej formy s priemerom 18 cm.

10 minút
príprava
25 minút
na 170 °C

Suroviny

2 ks (veľkosť M)
100 g
100 g
50 g
50 g
4 g
Na vymazanie a vysypanie formy:



Postup

  1. 1

    Formu na bábovku s priemerom 18 cm (obsah 1 liter), vymažeme maslom a vysypeme múkou.

  2. 2

    Vyšľaháme bielky do tuha. Vyšľaháme žĺtky s cukrom, chvíľku prišľaháme mlieko a olej, potom múku s práškom do pečiva a jemne primiešame sneh z bielkov.

  3. 3

    Cesto nalejeme do formy. Pečieme na 170 °C asi 25 minút. Vlažnú bábovku vyklopíme.

Diskusia k receptu