Brokolicový krém s krutónovými srdiečkami
Ľubomír Molnár
šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton**** v Bratislave, 6. júna 2019
šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton**** v Bratislave, 6. júna 2019

Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Suroviny
1 ks |
|
2 ks |
|
1 strúčik |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Brokolicu rozdelíme na ružičky a umyjeme. Ošúpeme zemiaky a nakrá-ame na menšie kúsky.
- 2
Brokolicu a zemiaky dáme variť do osolenej vody a varíme do zmäknutia. Po uvarení rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme pretlačený cesnak, muškátový oriešok a smotanu.
- 3
Chvíľu ešte povaríme a pred dokončením pridáme kúsok masla na zjemnenie chuti. Podávame s opečenými krutónmi, ktoré môžu mať rôzne tvary – srdiečka, kolieska, štvorce...
Tiež brokolicová polievka:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu