Brokolicová polievka
Brokolicová polievka

Brokolicový krém s krutónovými srdiečkami

Ľubomír Molnár
šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton**** v Bratislave, 6. júna 2019
Brokolicový krém s krutónovými srdiečkami
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

1 ks
2 ks
1 strúčik

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Brokolicu rozdelíme na ružičky a umyjeme. Ošúpeme zemiaky a nakrá-ame na menšie kúsky.

  2. 2

    Brokolicu a zemiaky dáme variť do osolenej vody a varíme do zmäknutia. Po uvarení rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme pretlačený cesnak, muškátový oriešok a smotanu.

  3. 3

    Chvíľu ešte povaríme a pred dokončením pridáme kúsok masla na zjemnenie chuti. Podávame s opečenými krutónmi, ktoré môžu mať rôzne tvary – srdiečka, kolieska, štvorce...

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: