Šúľance so strúhankou a s čučoriedkami
Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 9. septembra 2025
foodblog Medové motúzy, 9. septembra 2025

Foto: Jana Štrbková
Sladký obed vylepšený kopčekom šľahačky.
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 700 g varené |
|
| 400 g |
|
| 3 ks |
|
| štipka |
|
| Dokončenie: | |
| 100 g |
|
| 5 PL |
|
| 3 PL |
|
| 200 g čerstvé |
|
| 2 PL |
|
| 250 ml (33 %) |
|
| 1 ČL |
|
Postup
-
1
Z uvarených vychladnutých zemiakov, múky, vajec a zo soli vypracujeme nelepivé cesto.
- 2
Vyvaľkáme valčeky, nakrájame na šúľance dlhé cca 5 cm, ktoré varíme vo vriacej vode 2–3 minúty, kým nevyplávajú.
- 3
Na panvici rozpustíme maslo, opražíme strúhanku dozlatista, vmiešame cukor.
- 4
Uvarené šúľance obalíme v opraženej ochutenej strúhanke. Čučoriedky krátko prehrejeme s cukrom.
- 5
Smotanu vyšľaháme s vanilkovou pastou a šľahačkou ozdobíme šúľance s čučoriedkami.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu