Polentové placky
Polentové placky

Polentové placky s kozím syrom a so žihľavovým pestom

Juraj Bende
šéfkuchár hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 20. júna 2019
Polentové placky s kozím syrom a so žihľavovým pestom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

Placky:
150 g
100 g varených
 ks
120 g
2 strúčiky
Žihľavové pesto:
200–250 g mladá
100 ml
30 g
1 strúčik
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Z kukuričnej múky, vody (množstvo podľa potreby) a zo soli uvaríme kašu. Necháme vychladnúť. K vychladnutej kaši pridáme popučené uvarené zemiaky, vajíčka, soľ, korenie, cesnak, pažítku a polovicu kozieho syra, ktorý nadrobíme na malé kúsky. Vypracujeme cesto, z ktorého vytvarujeme placky a na oleji ich upečieme z oboch strán.

  2. 2

    Navrch placiek dáme kozí syr a posypeme posekanou pažítkou. Podávame so žihľavovým pestom.

  3. 3

    Žihľavové pesto: Mladé lístky žihľavy sparíme, vychladíme a spolu so všetkými surovinami zmixujeme ponorným mixérom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia