Údená makrela na spôsob gulášu
Netradičný spôsob využitia tejto skvelej ryby.
1
porcia
porcia
15 minút
príprava
príprava
50 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks |
|
100 g |
|
80 g |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
2 ČL |
|
štipka |
|
2 ČL |
|
3 ČL |
|
1 ČL |
|
50 g |
|
100 g |
|
3 strúčiky |
|
|
|
100 g mrazený |
|
250 ml |
|
Postup
-
1
Údenú makrelu oberieme od kosti, bravčový orez pomelieme. Cibuľu nakrájame najemno, zemiaky na kocky, kyslé uhorky na jemné plátky.
- 2
V hrnci na bravčovej masti orestujeme cibuľu dozlata, pridáme pretlak, porestujeme, pridáme papriku, krátko porestujeme, aby nezhorkla, pridáme bravčový orez a údenú makrelu, trocha opražíme, podlejeme vodou.
- 3
Pridáme vegetu, korenie, rascu, majoránku, kocku zeleninového bujónu, zemiaky. Podľa potreby podlievame vodou.
- 4
Keď už máme všetko mäkké, pridáme nastrúhaný cesnak, mrazený hrášok a ešte 5 - 10 minút povaríme. Podávame so zemiakovými knedlíkmi.
Tiež guláš:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tak každému chutí niečo iné ja som to robil a podarilo sa mi to ale keď nemáš rada údenú makrelu, tak si môžeš dať inú rybku.