Rybací guláš
Rybací guláš

Údená makrela na spôsob gulášu

podajmicesto - bez fotkypodajmicesto, 1. júla 2019

Netradičný spôsob využitia tejto skvelej ryby.

1
porcia
15 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
100 g
80 g
2 ks
1 ks
2 ČL
štipka
2 ČL
3 ČL
1 ČL
50 g
100 g
3 strúčiky
100 g mrazený
250 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Údenú makrelu oberieme od kosti, bravčový orez pomelieme. Cibuľu nakrájame najemno, zemiaky na kocky, kyslé uhorky na jemné plátky.

  2. 2

    V hrnci na bravčovej masti orestujeme cibuľu dozlata, pridáme pretlak, porestujeme, pridáme papriku, krátko porestujeme, aby nezhorkla, pridáme bravčový orez a údenú makrelu, trocha opražíme, podlejeme vodou.

  3. 3

    Pridáme vegetu, korenie, rascu, majoránku, kocku zeleninového bujónu, zemiaky. Podľa potreby podlievame vodou.

  4. 4

    Keď už máme všetko mäkké, pridáme nastrúhaný cesnak, mrazený hrášok a ešte 5 - 10 minút povaríme. Podávame so zemiakovými knedlíkmi.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: