Údená makrela na spôsob gulášu

Netradičný spôsob využitia tejto skvelej ryby.

1
porcia
15 min
príprava
50 min
tepelná úprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Údenú makrelu oberieme od kosti, bravčový orez pomelieme. Cibuľu nakrájame najemno, zemiaky na kocky, kyslé uhorky na jemné plátky.

  2. 2

    V hrnci na bravčovej masti orestujeme cibuľu dozlata, pridáme pretlak, porestujeme, pridáme papriku, krátko porestujeme, aby nezhorkla, pridáme bravčový orez a údenú makrelu, trocha opražíme, podlejeme vodou.

  3. 3

    Pridáme vegetu, korenie, rascu, majoránku, kocku zeleninového bujónu, zemiaky. Podľa potreby podlievame vodou.

  4. 4

    Keď už máme všetko mäkké, pridáme nastrúhaný cesnak, mrazený hrášok a ešte 5 - 10 minút povaríme. Podávame so zemiakovými knedlíkmi.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist