Hustý domáci paradajkový pretlak fotorecept
Ponukám recept na paradajkový pretlak, ktorý používam do varenia.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Paradajky a ostatné suroviny na prípravu pretlaku.
-
2
Paradajky umyjeme, necháme odkvapkať, vrátime do misy, zalejeme vriacou vodou a necháme postáť (budeme blanšírovať).
-
3
Vodu zlejeme, z paradajok odstránime šupky. Ošúpané paradajky nakrájame do hrnca.
-
4
K paradajkám pridáme ošúpané jablko nakrájané na malé kúsky. Dáme rozvariť za občasného miešania 30 minút.
-
5
Jablko som pridala kvôli sladkosti, aby som nemusela pridávať cukor. Paradajkovú zmes rozmixujeme tyčovým mixérom.
-
6
Potom scedíme, zbavíme sa tak jadierok. Pridáme soľ, kyselinu citrónovú, chilli a trochu cukru. Hrniec vrátime na sporák a za občasného miešania varíme na miernom plameni 90 minút do zhustnutia.
-
7
Uvareným pretlakom naplníme suché menšie poháre, uzavrieme viečkom.
-
8
Sterilizujeme 10 minút, zakryjeme utierkou a necháme vychladnúť do druhého dňa. Dobrú chuť.
Istota zasterilizovať, ďakujem za nahliadnutie receptu a komentár...
Skôr rozvaríme....