Top blade steak s pečenými zemiakmi a so zeleninou
šéfkuchár Pension & Restaurant Meridiana Bojnice, 16. mája 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
Postup
-
1
Zemiaky nakrojíme každé 2 mm tak, aby sme ich neprekrojili úplne do konca a aby zemiak stále držal vcelku. Polejeme ho olivovým olejom, dochutíme hrubou soľou, korením a posypeme nasekaným rozmarínom. Pečieme pri teplote 170 °C 40 minút. Pred koncom pečenia pridáme ešte navrch zemiakov nakrájanú slaninku.
- 2
Na panvici s olivovým olejom opečieme cuketu nakrájanú na kolieska s hrúbkou asi 1 cm. Pridáme šampiňóny a cherry paradajky.
- 3
Lúpané plece očistíme od blany a tuku. Vyrežeme stredovú šľachu, ktorá sa ťahá po celej dĺžke tohto výrezu. Vrchný a spodný plát čistého mäsa naporciujeme na steaky. Steaky ochutíme hrubou soľou, čiernym korením a rozmarínom. Prudko opečieme na panvici alebo na grile. A dokončíme v rúre predhriatej na 180 °C asi 4 – 5 minút.
Tiež hovädzí steak:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu