Hovädzí steak
Hovädzí steak

Top blade steak s pečenými zemiakmi a so zeleninou

George Kostka
šéfkuchár Pension & Restaurant Meridiana Bojnice, 16. mája 2019
Top blade steak s pečenými zemiakmi a so zeleninou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

800 g
4 ks (v šupke)
1 ks
8 ks




Postup

  1. 1

    Zemiaky nakrojíme každé 2 mm tak, aby sme ich neprekrojili úplne do konca a aby zemiak stále držal vcelku. Polejeme ho olivovým olejom, dochutíme hrubou soľou, korením a posypeme nasekaným rozmarínom. Pečieme pri teplote 170 °C 40 minút. Pred koncom pečenia pridáme ešte navrch zemiakov nakrájanú slaninku.

  2. 2

    Na panvici s olivovým olejom opečieme cuketu nakrájanú na kolieska s hrúbkou asi 1 cm. Pridáme šampiňóny a cherry paradajky.

  3. 3

    Lúpané plece očistíme od blany a tuku. Vyrežeme stredovú šľachu, ktorá sa ťahá po celej dĺžke tohto výrezu. Vrchný a spodný plát čistého mäsa naporciujeme na steaky. Steaky ochutíme hrubou soľou, čiernym korením a rozmarínom. Prudko opečieme na panvici alebo na grile. A dokončíme v rúre predhriatej na 180 °C asi 4 – 5 minút.

Diskusia k receptu

radox1
no,skusal som steaky z pekne prerastenym tukom tohto druhu mäsa,a teda ziadna slava.mäso bolo navyse dostatocne dlho odlezane.potom som druhu cast mäsa nalozil do rozpuceneho kiwi a nechal 2 hodiny pacovat aby enzymy prenikli do mäsa.potom oplachnut,vysusit a sup na pnvicu.rozdiel bol markantny.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia