Kotleta s rozmarínovými haluškami a kalerábovým pyré
Ján Dudáš
sous-chef z Grandhotela Praha**** v Tatranskej Lomnici, 28. mája 2019
sous-chef z Grandhotela Praha**** v Tatranskej Lomnici, 28. mája 2019
Foto: Pravda - Ivan Majerský
10
porcií
porcií
120 minút
príprava
príprava
Suroviny
2 kg (z mladého prasiatka) |
|
1 kg |
|
500 g |
|
100 g |
|
500 g |
|
100 ml |
|
1 ks |
|
200 ml |
|
|
|
|
|
Rozmarínové halušky: | |
200 g |
|
50 g |
|
100 g |
|
5 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Očistenú kotletu konfitujeme v bravčovej masti pri 75 °C asi 1,5 hodiny.
- 2
Baby cviklu upečieme spolu s olivovým olejom a so soľou pri 185 °C asi 25 minút.
- 3
Očistený a umytý kaleráb nakrájame na kocky a rozvaríme v osolenej vode. Rozvarený kaleráb rozmixujeme na pyré, do ktorého pridáme maslo.
- 4
Z múky, vajec, zemiakov a vody vypracujeme hladké cesto, ktoré dochutíme soľou a rozmarínom. Z cesta hádžeme do vriacej vody halušky a varíme asi 10 minút. Scedené halušky pomastíme maslom.
- 5
Očistenú a nakrájanú cibuľu restujeme na oleji dohneda a zalejeme pivom. Zredukujeme do sirupovitej konzistencie.
Tiež bravčové kotlety:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu