Lokše s karamelizovanými gaštanmi a gaštanovou penou
Juraj Bende
šéfkuchár hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 18. júna 2019
šéfkuchár hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 18. júna 2019

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
50 minút
príprava
príprava
Suroviny
| Zemiakové lokše: | |
| 600 g (uvarené) |
|
| 150 g |
|
| štipka |
|
|
|
|
|
|
|
| Karamelové gaštany: | |
| 100 g |
|
| 100 ml |
|
| 100 g jedlé, predvarené, lúpané |
|
| Gaštanová pena: | |
| 250 g |
|
| 100 ml |
|
| 100 g |
|
Postup
-
1
Zemiakové lokše: Zemiaky v šupke uvaríme, vychladíme, ošúpeme a zomelieme. K zemiakom pridáme múku, štipku soli, vymiešame cesto, z ktorého upečieme zemiakové lokše. Potrieme ich maslom a popráškujeme cukrom.
- 2
Karamelové gaštany: Kryštálový cukor skaramelizujeme a pomaly prilievame smotanu. Keď sa karamel rozpustí a hmota zhustne, pridáme gaštany a pár minút ich prehrejeme.
- 3
Gaštanová pena: Smotanu s cukrom vyšľaháme na šľahačku, do ktorej primiešame gaštanové pyré.
Tiež zemiakové lokše:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu