Kelová polievka
Kelová polievka

Kelová polievka fotorecept

macka78 - fotkamacka78, 7. júna 2019
Kelová polievka (fotorecept)
Foto: macka78

Kel má málo kalórií a nízky glykemický index, čo z kelu robí skvelú zložku redukčnej stravy. To však nie je všetko. Kel ma vysoký Zobraziť celý popisKel má málo kalórií a nízky glykemický index, čo z kelu robí skvelú zložku redukčnej stravy. To však nie je všetko. Kel ma vysoký obsah vody, preto je skvelou voľbou počas horúčav. Osviežuje a hydratuje telo. Pritom obsahuje celý rad minerálov a mnoho bielkovín, takže zasýti na dlhé obdobie. Na chudnutie a zhadzovanie posledných gramov tuku do plaviek je ideálnou voľbou.

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 ks (ak je veľký)
8 menších ks
1 ks
4 strúčiky
50 g
200 g (1/2 konzerve)
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
 (ja som použila čerstvú)
2 l
1 PL




Postup

  1. 1

    Nachystáme si suroviny:

    Kelová polievka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nakrájanú slaninu osmažíme na bravčovej masti, keď začína slanina zlatovieť, pridáme najemno nakrájanú cibuľu, chvíľku osmažíme, pridáme nasekaný cesnak a nakoniec poprášime mletou červenou paprikou...

    Kelová polievka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Primiešame nakrájaný kel a chvíľku ho orestujeme. Zalejeme horúcim vývarom tak, aby bol kel ponorený. Pridáme lúpané paradajky, osolíme, okoreníme, ak máte radi pikantné, môžete pridať drvené čili.

    Kelová polievka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Necháme variť a medzitým si nadrobno nakrájame zemiaky, ktoré pridáme do polievky...

    Kelová polievka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Polievku varíme cca 25 až 30 minút na miernom plameni.... Vyskúšame, ak sú zemiaky spolu s kelom mäkké, odstavíme z plameňa a jemne rozmixujeme, ale nie celú polievku, len na zahustenie.... Ak treba už len doladíme chute, primiešame majoránku a môžme servírovať... podávame s chrumkavým pečivom..

    Kelová polievka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    dobrú chuť....

    Kelová polievka (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

evanaaa
Keď robím kel, tak aj na tri dni, máme ho radi, robím podobne, aj s paradajkovým pretlakom za 1-2 lyžice, z počiatku ho nechám chvíľu variť nepokrytý, aby sa tie horké silice vyvarili až potom dusím pod pokrievkou. Tá tvoja polievka vyzerá chutne, kľudne z nej mohol byť aj prívarok, ja som totiž ešte kelovú nerobila.
kukulienka71
Máš veľmi pekné recepty. Kelová polievka je jedna z mojich obľúbených, takže skúsim aj tvoju verziu. Väčšinou pridám ku kelu cesnak, príjemne doplní jeho chuť.
No, ak by sme jedli len takéto polievky, nebol by najmenší problém zhodiť aj ten posledný gram tuku do plaviek, ako si vtipne poznamenala:-))
izabella929
@macka78 ,úžasne chutné vyzerá tvoja kelova polievka,,,kel patrí medzi moju obľúbenú zeleninu a rada mám aj plnené kelove listy,,,keď kúpim kel,najprv si vonkajšie listy uvarím slanej vode keď vychladnu,zamrazim si a mám po ruke vždy na plnenie,,,,a zbytok hlávky putuje do polievky,,,
kvakac
Kelová polievka je jedna z mojich obľúbených, tu dokážem aj týždeň jest. Tvoja je parádna.
siisa
Kelovú polievku milujem, super postup a nádherné fotečky ;)