Kelová polievka
Kelová polievka

Kelová polievka fotorecept

macka78 - fotkamacka78, 7. júna 2019
Kelová polievka (fotorecept)
Foto: macka78

Kel má málo kalórií a nízky glykemický index, čo z kelu robí skvelú zložku redukčnej stravy. To však nie je všetko. Kel ma vysoký obsah vody, preto je skvelou voľbou počas horúčav. Osviežuje a hydratuje telo. Pritom obsahuje celý rad minerálov a mnoho bielkovín, takže zasýti na dlhé obdobie. Na chudnutie a zhadzovanie posledných gramov tuku do plaviek je ideálnou voľbou.

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 ks (ak je veľký)
8 menších ks
1 ks
4 strúčiky
50 g
200 g (1/2 konzerve)
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
 (ja som použila čerstvú)
2 l
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nachystáme si suroviny:

    Kelová polievka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nakrájanú slaninu osmažíme na bravčovej masti, keď začína slanina zlatovieť, pridáme najemno nakrájanú cibuľu, chvíľku osmažíme, pridáme nasekaný cesnak a nakoniec poprášime mletou červenou paprikou...

    Kelová polievka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Primiešame nakrájaný kel a chvíľku ho orestujeme. Zalejeme horúcim vývarom tak, aby bol kel ponorený. Pridáme lúpané paradajky, osolíme, okoreníme, ak máte radi pikantné, môžete pridať drvené čili.

    Kelová polievka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Necháme variť a medzitým si nadrobno nakrájame zemiaky, ktoré pridáme do polievky...

    Kelová polievka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Polievku varíme cca 25 až 30 minút na miernom plameni.... Vyskúšame, ak sú zemiaky spolu s kelom mäkké, odstavíme z plameňa a jemne rozmixujeme, ale nie celú polievku, len na zahustenie.... Ak treba už len doladíme chute, primiešame majoránku a môžme servírovať... podávame s chrumkavým pečivom..

    Kelová polievka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    dobrú chuť....

    Kelová polievka (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Keď robím kel, tak aj na tri dni, máme ho radi, robím podobne, aj s paradajkovým pretlakom za 1-2 lyžice, z počiatku ho nechám chvíľu variť nepokrytý, aby sa tie horké silice vyvarili až potom dusím pod pokrievkou. Tá tvoja polievka vyzerá chutne, kľudne z nej mohol byť aj prívarok, ja som totiž ešte kelovú nerobila.