Francúzske zemiaky fotorecept
Zemiaky na francúzske väčšinou varím, no keď je menej času, tak aj táto jednoduchšia verzia je veľmi chutná.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny.
-
2
Dáme uvariť 5 vajíčok na tvrdo. Zemiaky očistíme, prekrojíme na polovicu a nakrájame na polkolieska, na hrúbku cca 0,5 cm. Osolíme, okoreníme rascou, mletým čiernym korením, mletou červenou paprikou.
-
3
Pekáč vymastíme sadlom (môžete namiesto sadla použiť olej). Viac ako polovicu zemiakov dáme do pekáča. Potom poukladáme klobásku a špekáčiky a uvarené vajíčka pokrájané na kolieska. Na hrubom strúhadle nastrúhame tvrdý syr a nasypeme do pekáča. Na syr poukladáme zvyšok zemiakov.
-
4
V miske vymiešame kyslú smotanu, šľahačkovú smotanu a 5 surových vajíčok. Trocha osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Túto zmes vylejeme na zemiaky.
-
5
Plech zakryjeme alobalom. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C cca 1,5 hod. Ja po cca hodine odokryjem a dopekám, aby boli pekne pripečené. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu