V rúre pečená fašírka so zemiakovou omáčkou
omáčka zo zemiakov s mletým mäsom v rúre
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Bravčovú krkovičku pomelieme spolu s cibuľou v mlynčeku. Ochutíme ho čiernym korením, vegetou a majoránkou a dáme do zapekacej misy vyloženej papierom na pečenie tak, že vytvoríme roládu. Ak chceme chutnejšiu zmes, do mäsa pridáme aj ovsené vločky a primiešame vajíčko.
- 2
Očistíme zemiaky a narežeme ich na drobné kocky. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Na masle si speníme cibuľu, pridáme zemiaky, vodu a bobkové listy, celé čierne korenie a bujón. Varíme do zmäknutia.
- 3
Rúru vyhrajeme na 200 stupňov. Potom do nej dáme mäso a pečieme zhruba hodinu a pol, pričom sledujeme, aby sa nám dobre prepieklo, no neprihorelo. Môžme ho poliať trochou smotany na varenie.
- 4
Zmäknuté zemiaky odstavíme, odstránime korenie a bobkové listy. Do zemiakov zavaríme smotanu na varenie. Potom znovu odstavíme, môžeme ich mierne popučiť. Po vychladnutí dodáme ešte kyslú smotanu. Mäsovú roládu narežeme na porcie a môžeme podávať spolu so zemiakovou omáčkou.
Tiež bravčová fašírka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu