Mleté bravčové rezne fotorecept
Jednoduchý nenáročný obed či večera na tieto jesenné dni.
4
porcie
porcie
25-30 minút
príprava
príprava
5-6 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 500-600 g (alebo pliecko) |
|
|
|
|
|
|
|
| 1 ks |
|
| 2 hrste |
|
| 100 g strúhaný |
|
| 70 ml |
|
| 1 ks stredne veľká |
|
| Trojobale: | |
| 2 ks |
|
| podľa potreby |
|
| podľa potreby |
|
| Na vyprážanie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Mäso umyjeme osušíme nakrájame na menšie kúsky a pomelieme spolu s cibuľou.
-
2
Mleté mäso osolíme, okoreníme, prilejeme vývar, zasypeme strúhankou, nastrúhaným syrom a pridáme vajíčko. Všetko dobre premiešame a zmes odložíme do chladničky odstáť.
-
3
Z mäsa robíme placky, ktoré nie sú hrubé, aby sa prepiekli. Obaľujeme hladkou múkou, rozšľahaným vajíčkom a nakoniec v strúhanke. Vysmažáme na rozohriatom oleji do zlatista z oboch strán. Podávame so zemiakovou kašou alebo zemiakmi s maslom a petržlenovou vňaťou, uhorkovým šalátom. Dobrú chuť....
-
4
...









Veru fajnový obed..