Mleté bravčové rezne
Mleté bravčové rezne

Mleté bravčové rezne fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 7. septembra 2025
Mleté bravčové rezne (fotorecept)
Foto: olinecka

Jednoduchý nenáročný obed či večera na tieto jesenné dni.

4
porcie
25-30 minút
príprava
5-6 minút
tepelná úprava

Suroviny

500-600 g (alebo pliecko)
1 ks
2 hrste
100 g strúhaný
70 ml
1 ks stredne veľká
Trojobale:
2 ks
podľa potreby
podľa potreby
Na vyprážanie:



Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme osušíme nakrájame na menšie kúsky a pomelieme spolu s cibuľou.

    Mleté bravčové rezne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mleté mäso osolíme, okoreníme, prilejeme vývar, zasypeme strúhankou, nastrúhaným syrom a pridáme vajíčko. Všetko dobre premiešame a zmes odložíme do chladničky odstáť.

    Mleté bravčové rezne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z mäsa robíme placky, ktoré nie sú hrubé, aby sa prepiekli. Obaľujeme hladkou múkou, rozšľahaným vajíčkom a nakoniec v strúhanke. Vysmažáme na rozohriatom oleji do zlatista z oboch strán. Podávame so zemiakovou kašou alebo zemiakmi s maslom a petržlenovou vňaťou, uhorkovým šalátom. Dobrú chuť....

    Mleté bravčové rezne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...

Diskusia k receptu