Recepty, kde je vňať
Plnené baklažány
Tento rok sa mi urodilo mimoriadne mnoho baklažánov. Manžel si poobede zmyslel , že chce...
Kuracie stehná v cesnakovo-paradajkovej marináde špikované anglickou slaninou
Včera som pripravila na obed kuracie stehná v cesnakovo-paprikovo-paradajkovej
marináde, ktoré som predtým našpikovala údenou...
Marinované bravčové rebierka
Prísady na marinádu zmiešame dokopy vo väčšej miske. Rebierka umyjeme, osušíme a pokrájame pozdĺž kostí....
Patlıcan söğürme - baklažánový šalát
Pod krkolomným názvom (čítaj "patlidžan soúrme") sa skrýva šalát z pečených baklažánov, papriky a paradajok z...
Dusené všeličo v tortille
Mám rada mesiace júl-august, keď môžem vbehnúť do záhradky, natrhať a vybrať viac
druhov zeleniny, vlastne...
Zelená kuracia polievôčka s tromi druhmi rezancov, vhodná aj pre celiatikov
Rada skúšam niečo nové, netradičné a inšpirujem sa obvykle na portáloch o zdravej výžive,
pričom si...
DIA zeleninová polievka s príchuťou exotiky
Diabetici by mali jest vela zeleniny, či uz surovej alebo varenej. Takisto bezvaječne
cestoviny su doležitou sučastou...
Obličky s mandľami
Obličky rozrežeme, vyčistíme a umyjeme. Nakrájame ich na kocky, osolíme a opražíme
v rozpálenej masti....
Polievka s tofu, hubami a limetkou
Na vývar som použila bujón z húb shitake. Pridáme k nemu strúhaný zázvor, privedieme k...
Kuracie srdiečka na spôsob tataráku
Vnútornosti umyjeme, srdcia uvaríme v slanej vode domäkka. Pečeň osmažíme na oleji. Uvarené vnútornosti...
Domáca akože saláma
Túto úžasnú vec som sa naučil v Chorvátsku. Veľmi mi chutila ibaže výroba trvá min...
Zapekaný plnený patizón
Urodilo sa nám veľa patizónov, tak vymýšľam rôzne spôsoby spracovania. Tentoraz som sa inšpirovala týmto...
Moja druhá slaná kytica
Sľúbila som, že keď budem robiť slanú kyticu pridám aj fotorecept. Tak žienky nech
sa...
Tatárske kura v USA
Tento recept bol objavený v časopise, ktorého názov si už nepamätám :)
Taštičky so špenátom, hubami a šošovicou
Šošovicu umyjeme a uvaríme v hrnci domäkka - cca 30 minút.
Fašírky pečené takmer bez oleja
Zvykla som si týmto pečením ušetriť dosť času, kedže nemusím stáť pri sporáku a neskôr šetriť...
Plnená paprika inak
Receptík inšpirovaný receptom z dobroty. sk, samozrejme zmenený a z môjho pohľadu aj
vylepšený.
Toto dávkovanie...
Falafel z fazule
Falafel sa robí najčastejšie z cíceru, žltého hrachu, bôbu, ale aj z fazule...
Šošovicový bochník
Šošovicu si vopred namočíme. Prepláchneme a spolu s vodou a soľou uvaríme domäkka. Varím v...
Nadstavená karfiolová polievka
Jedna z veľkej rodiny zeleninových polievok s haluškami, tu zo zeleniny prevláda karfiol a je chuťovo...
Horné morčacie stehno na zeleninovo, syrovej omáčke.
V Bile mali v nedeľu akciu na morčacie stehná, tak som zas raz zainprovizoval a vymyslel...
Pečené papriky plnené hubami
a opäť moje obľúbené pečené papriky, ďalšia varianta... :)
Zeleninová letná polievka s drožďovými guličkami
Polievka, ktorá mi pomohla spracovať úrodu z mojej a svokrinej záhradky... Rýchle, jednoduché a...
Kyslé uhorky bez sterilizácie
Recept mám od mojej maminky a keď si dobre pamätám, tak iné sme doma ani nerobievali....
Čalamáda čo mi záhrada dala aj les ponúkol
Každý rok robím túto skvelú čalamádu v čase, keď rastú hríby. kombinujem čalamádu s
hríbami. Je...
Bravčová krkovička na tymiáne s petržlenovou zemiakovou kašou
Tento recept vznikol kombináciou dvoch receptov. Keďže ja jedávam malé porcie, tak moja
krkovička na...
Pečená brokolica
Prílohy, prílohy, ach tie prílohy! Nie vždy to musí byt ryža alebo zemiaky... ...
Balkánske papriky po našom
Tento recept som našla na náhodou na nete a hneď som naň dostala chuť. trošku...
Chilli con carne
Je to celkom jednoduchý recept, rada ho robievam na rozličných oslavách (namiesto polnočnej kapustince) a vzdy...
Tagliatelle s dubákmi, cherry paradajkami a zelerovou vňaťou
Dávno sme nemali cestoviny a ešte k tomu domáce. Spravila som tagliatelle a zvolila som...
Bezlepkové kukuričné cestoviny s patizónom a tuniakom
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Scedíme a pripravíme do nádoby, kde ich zmiešame s...
Şakşuka (čítaj šakšuka)
Şakşuka je zeleninové jedlo z baklažánu, papriky a zemiakov, zaliate paradajkovou omáčkou a jogurtom...
Plnené baklažány
Tento rok sa mi urodilo mimoriadne mnoho baklažánov. Manžel si poobede zmyslel , že chce...
Kuracie stehná v cesnakovo-paradajkovej marináde špikované anglickou slaninou
Včera som pripravila na obed kuracie stehná v cesnakovo-paprikovo-paradajkovej marináde, ktoré som predtým našpikovala údenou...
Marinované bravčové rebierka
Prísady na marinádu zmiešame dokopy vo väčšej miske. Rebierka umyjeme, osušíme a pokrájame pozdĺž kostí....
Patlıcan söğürme - baklažánový šalát
Pod krkolomným názvom (čítaj "patlidžan soúrme") sa skrýva šalát z pečených baklažánov, papriky a paradajok z...
Dusené všeličo v tortille
Mám rada mesiace júl-august, keď môžem vbehnúť do záhradky, natrhať a vybrať viac druhov zeleniny, vlastne...
Zelená kuracia polievôčka s tromi druhmi rezancov, vhodná aj pre celiatikov
Rada skúšam niečo nové, netradičné a inšpirujem sa obvykle na portáloch o zdravej výžive, pričom si...
DIA zeleninová polievka s príchuťou exotiky
Diabetici by mali jest vela zeleniny, či uz surovej alebo varenej. Takisto bezvaječne cestoviny su doležitou sučastou...
Obličky s mandľami
Obličky rozrežeme, vyčistíme a umyjeme. Nakrájame ich na kocky, osolíme a opražíme v rozpálenej masti....
Polievka s tofu, hubami a limetkou
Na vývar som použila bujón z húb shitake. Pridáme k nemu strúhaný zázvor, privedieme k...
Kuracie srdiečka na spôsob tataráku
Vnútornosti umyjeme, srdcia uvaríme v slanej vode domäkka. Pečeň osmažíme na oleji. Uvarené vnútornosti...
Domáca akože saláma
Túto úžasnú vec som sa naučil v Chorvátsku. Veľmi mi chutila ibaže výroba trvá min...
Zapekaný plnený patizón
Urodilo sa nám veľa patizónov, tak vymýšľam rôzne spôsoby spracovania. Tentoraz som sa inšpirovala týmto...
Moja druhá slaná kytica
Sľúbila som, že keď budem robiť slanú kyticu pridám aj fotorecept. Tak žienky nech sa...
Tatárske kura v USA
Tento recept bol objavený v časopise, ktorého názov si už nepamätám :)
Taštičky so špenátom, hubami a šošovicou
Šošovicu umyjeme a uvaríme v hrnci domäkka - cca 30 minút.
Fašírky pečené takmer bez oleja
Zvykla som si týmto pečením ušetriť dosť času, kedže nemusím stáť pri sporáku a neskôr šetriť...
Plnená paprika inak
Receptík inšpirovaný receptom z dobroty. sk, samozrejme zmenený a z môjho pohľadu aj vylepšený. Toto dávkovanie...
Falafel z fazule
Falafel sa robí najčastejšie z cíceru, žltého hrachu, bôbu, ale aj z fazule...
Šošovicový bochník
Šošovicu si vopred namočíme. Prepláchneme a spolu s vodou a soľou uvaríme domäkka. Varím v...
Nadstavená karfiolová polievka
Jedna z veľkej rodiny zeleninových polievok s haluškami, tu zo zeleniny prevláda karfiol a je chuťovo...
Horné morčacie stehno na zeleninovo, syrovej omáčke.
V Bile mali v nedeľu akciu na morčacie stehná, tak som zas raz zainprovizoval a vymyslel...
Pečené papriky plnené hubami
a opäť moje obľúbené pečené papriky, ďalšia varianta... :)
Zeleninová letná polievka s drožďovými guličkami
Polievka, ktorá mi pomohla spracovať úrodu z mojej a svokrinej záhradky... Rýchle, jednoduché a...
Kyslé uhorky bez sterilizácie
Recept mám od mojej maminky a keď si dobre pamätám, tak iné sme doma ani nerobievali....
Čalamáda čo mi záhrada dala aj les ponúkol
Každý rok robím túto skvelú čalamádu v čase, keď rastú hríby. kombinujem čalamádu s hríbami. Je...
Bravčová krkovička na tymiáne s petržlenovou zemiakovou kašou
Tento recept vznikol kombináciou dvoch receptov. Keďže ja jedávam malé porcie, tak moja krkovička na...
Pečená brokolica
Prílohy, prílohy, ach tie prílohy! Nie vždy to musí byt ryža alebo zemiaky... ...
Balkánske papriky po našom
Tento recept som našla na náhodou na nete a hneď som naň dostala chuť. trošku...
Chilli con carne
Je to celkom jednoduchý recept, rada ho robievam na rozličných oslavách (namiesto polnočnej kapustince) a vzdy...
Tagliatelle s dubákmi, cherry paradajkami a zelerovou vňaťou
Dávno sme nemali cestoviny a ešte k tomu domáce. Spravila som tagliatelle a zvolila som...
Bezlepkové kukuričné cestoviny s patizónom a tuniakom
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Scedíme a pripravíme do nádoby, kde ich zmiešame s...
Şakşuka (čítaj šakšuka)
Şakşuka je zeleninové jedlo z baklažánu, papriky a zemiakov, zaliate paradajkovou omáčkou a jogurtom...