Foto: suzi512
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
60 minút
na 220 °C
na 220 °C
Suroviny
1 kg |
|
ako príloha |
|
2 lyžice |
|
1 lyžica |
|
1 čajová lyžička |
|
1 strúčik |
|
2 lyžice |
|
2 lyžice |
|
3 lyžice |
|
1 lyžica posekaná |
|
Postup
-
1
Prísady na marinádu zmiešame dokopy vo väčšej miske. Rebierka umyjeme, osušíme a pokrájame pozdĺž kostí. Namočíme do marinády a necháme marinovať v chladničke niekoľko hodín (aj deň). Počas toho občas prehodíme, polejeme marinádou. Po vytiahnutí z marinády poukladáme do pekáča s olejom. a upečieme do červena pri teplote cca 220 stupňov. Podávame s pečenými zemiakmi. Ďalej ako prílohu odporúčam chilli omáčku a šalátik z čerstvej zeleniny (paprika, rajčina, cibuľa s klasickým sladkokyslým nálevom) alebo grilovanú zeleninu.
Diskusia k receptu