Túto úžasnú vec som sa naučil v Chorvátsku. Veľmi mi chutila ibaže výroba trvá min. 12dní.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Prvá vec ktorú urobíme je, že si pripravíme dve čisté plátené utierky a očistíme panenku od zvyšného tuku. Potom panenku zabalíme do jednej z utierky aby nám vytiahla vodu na povrchu. Inak mäso neumývajte, je to ako špongia, nasaje vodu a neskôr z nej vytečie všetká chuť.
- 2
Na druhú rozloženú utierku nasypeme 750g soli, 500g cukru a premiešame. Panenku vyberieme z utierky a obalíme v bylinkách a v čiernom korení.
- 3
Panenku položíme na utierku so soľou a s cukrom a na vrch nalejeme trošku medu. Na to vysypeme 750g soli a 500g cukru, obalíme utierkou a vložíme do chladničky.
- 4
Takúto pekne zabalenú panenku vložíme na vrch chladničky k stene ( na naj chladnejšie miesto v chladničke) a počkáme 12- 14 dní. Panenku pravidelne kontrolujeme, ak je utierka veľmi mokrá, panenku vyberieme a na utierku položíme ďalšiu utierku. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
vimeo.com/21532852...