Nadstavená karfiolová polievka

jody - fotkajody, 7. augusta 2012
Nadstavená karfiolová polievka
Foto: jody

Jedna z veľkej rodiny zeleninových polievok s haluškami, tu zo zeleniny prevláda karfiol a je chuťovo najdôraznejší.

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 hlávka
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Na menšie kúsky nakrájanú zeleninu poopekáme v horúcom tuku. Popaprikujeme a keď pustí farbu, pridáme vňať. Posolíme, podlejeme vodou a varíme do polomäkka.

    Nadstavená karfiolová polievka - obrázok 1
  2. 2

    Z múky, vajíčka a vody spravíme cestíčko, nie úplne husté a lyžičkou nasádžeme halušky do vrelej polievky. Dovaríme, dochutíme.

    Nadstavená karfiolová polievka - obrázok 2
  3. 3

    Prajem dobrú chuť.

    Nadstavená karfiolová polievka - obrázok 3

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
plk
plk
Hmmm, stara dobra klasika. Za poslednych par dni si tu vsimam, ze jedla nasich predkov este nevymreli. Je dobre, ze ich sem davate.
U nas sa davaju do takejto "drobky" - tuhsie cesto, ktore sa na hrubom struhaku nastruha do polievky.
margaretka28
Karfiolová je moja obľúbená,ale ja mám vlastne rada všetky zeleninové polievky a teraz v lete mi to úplne stačí na obed,druhé ani nepotrebujem.:-) Aj táto tvoja vyzerá veľmi lákavo.
abend
@ jody skús urobiť halušky s krupicou budú ešte lepšie ako s polohrubou múkou.
jody
@abend , bežne robievam s krupicou, ale tie múkové mi sem tiež pasovali...
jody
No to je fakt, bez polievky to proste nejde :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia