Pečená brokolica

shiculka - fotkashiculka, 27. júla 2012
Pečená brokolica
Foto: shiculka

Prílohy, prílohy, ach tie prílohy! Nie vždy to musí byt ryža alebo zemiaky... Tento pre mña netradičny spôsob prípravy brokolice som "odkukala" od Zobraziť celý popisPrílohy, prílohy, ach tie prílohy! Nie vždy to musí byt ryža alebo zemiaky... Tento pre mña netradičny spôsob prípravy brokolice som "odkukala" od mojej švagrinej - vegetariánky, ktorá nás každoročne príjemne prekvapí nejakym zaujimavym receptom v rámci Dña Vdakyvzdania. Príprava je nenáročná a vysledok vynikajúci.

10 minút
príprava
20-25 minút
na 220 °C

Suroviny

1 ks
5 PL
1 ks
1/2 ks




Postup

  1. 1

    Brokolicu môžete použit čerstvú alebo mrazenú. V druhom prípade na recept použijeme 2 vrecká .. Rúru si predhrejeme na 220C.

  2. 2

    Brokolicu si nakrájame na menšie ružicky a poukladáme na plech alebo zapekaciu misu. (Záleží od množstva) Posypeme cesnakom a zalejeme olivovym olejom. Pridáme soľ,čierne korenie a jemne premiešame. Pečieme nezakryté 20-25minút.

  3. 3

    Do upečenej brokolice pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, šťavu, nasekanù petržlenovú vňať a opražené píniové oriešky. Ešte horúca brokolica všetky ingrediencie krásne spojí a prevonia. V pôvodnom recepte cherry paradajky neboli, ale ja mám rada trochu farieb na tanieri, tak som ich tam nakoniec zopár pridala. Premiešame a podávame.

Diskusia k receptu

dajanca
dnes som kúpila brokolicu ... (tej mojej na záhrade sa akosi nechce robiť ružičky) tak vyskúšam, bude dobrý obedík... :-)
stacy77777
recept sa mi veľmi páči, akurát vôbec netuším, či a kde sa dajú kúpiť u nás píniové oriešky...čím by sa dali nahradiť?