Foto: shiculka
Prílohy, prílohy, ach tie prílohy! Nie vždy to musí byt ryža alebo zemiaky... Tento pre mña netradičny spôsob prípravy brokolice som "odkukala" od Zobraziť celý popisPrílohy, prílohy, ach tie prílohy! Nie vždy to musí byt ryža alebo zemiaky... Tento pre mña netradičny spôsob prípravy brokolice som "odkukala" od mojej švagrinej - vegetariánky, ktorá nás každoročne príjemne prekvapí nejakym zaujimavym receptom v rámci Dña Vdakyvzdania. Príprava je nenáročná a vysledok vynikajúci.
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Brokolicu môžete použit čerstvú alebo mrazenú. V druhom prípade na recept použijeme 2 vrecká .. Rúru si predhrejeme na 220C.
- 2
Brokolicu si nakrájame na menšie ružicky a poukladáme na plech alebo zapekaciu misu. (Záleží od množstva) Posypeme cesnakom a zalejeme olivovym olejom. Pridáme soľ,čierne korenie a jemne premiešame. Pečieme nezakryté 20-25minút.
- 3
Do upečenej brokolice pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, šťavu, nasekanù petržlenovú vňať a opražené píniové oriešky. Ešte horúca brokolica všetky ingrediencie krásne spojí a prevonia. V pôvodnom recepte cherry paradajky neboli, ale ja mám rada trochu farieb na tanieri, tak som ich tam nakoniec zopár pridala. Premiešame a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
verím, že sa dajú. Ked nie, tak by som ich nahradila mandlovymi lupienkami.