Dusené všeličo v tortille

stacy77777 - fotkastacy77777, 17. augusta 2012

Mám rada mesiace júl-august,keď môžem vbehnúť do záhradky, natrhať a vybrať viac druhov zeleniny,vlastne čo mi príde pod ruku...tak vznikol aj tento obed. Recept na domáce tortilly mám od Egresky.

8
porcií
50 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

700 g
5 ks stredne veľké
0,5 dcl
5 ks ružica
10 ks
2 ks nakrájaná
2 ks nakrájaný
2 lyžice, zelená nakrájaná
1 ks malý
1 ks malý
1 ks nastrúhaná menšia
1 ks stredne veľká čerstvá
 podľa chuti
  (podľa chuti)
150 g strúhaný
1 ks nastrúhaný na zahustenie
2 ks väčšia
4 strúčiky pretlačený
1 ks väčšia

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na oleji speníme na drobno nakrájanú cibuľku, pridáme na maličké kocky nakrájané mäso. Paradajky na chvíľku namočíme do vriacej vody, ošúpeme, nakrájame na drobno, pridáme k mäsu , troška podlejeme a dusíme cca 20minút. Samozrejme, mäso môžeme použiť akékoľvek.

    Dusené všeličo v tortille - obrázok 1
  2. 2

    Všetky druhy zeleniny, ktorú máme prichystanú, nakrájame, pridáme k mäsu, posolíme podľa chuti,pridáme majoránku, zelený petržlen a pretlačený cesnak.

    Dusené všeličo v tortille - obrázok 2
  3. 3

    Dusíme ešte asi pol hodiny, potom nastrúhame jeden zemiak a pridáme namiesto múky na dohustenie. Necháme dusiť ešte zo 5 minút.Medzi tým urobíme tortilly. Ja som použila recept od Egresky a bola som veľmi spokojná, aj rodina. http://varecha.pravda.sk/recepty/domace-tortilly-fotorecept/5375-recept.html

    Dusené všeličo v tortille - obrázok 3
  4. 4

    Tortilly plníme zeleninovo- mäsovou zmesou, posypeme strúhaným syrom. Prajem dobrú chuť!

    Dusené všeličo v tortille - obrázok 4

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: