Foto: stacy77777
Mám rada mesiace júl-august,keď môžem vbehnúť do záhradky, natrhať a vybrať viac druhov zeleniny,vlastne čo mi príde pod ruku...tak vznikol aj tento obed. Recept Zobraziť celý popisMám rada mesiace júl-august,keď môžem vbehnúť do záhradky, natrhať a vybrať viac druhov zeleniny,vlastne čo mi príde pod ruku...tak vznikol aj tento obed. Recept na domáce tortilly mám od Egresky.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
700 g |
|
5 ks stredne veľké |
|
0,5 dcl |
|
5 ks ružica |
|
10 ks |
|
2 ks nakrájaná |
|
2 ks nakrájaný |
|
2 lyžice, zelená nakrájaná |
|
1 ks malý |
|
1 ks malý |
|
1 ks nastrúhaná menšia |
|
1 ks stredne veľká čerstvá |
|
podľa chuti |
|
(podľa chuti) |
|
150 g strúhaný |
|
1 ks nastrúhaný na zahustenie |
|
2 ks väčšia |
|
4 strúčiky pretlačený |
|
1 ks väčšia |
|
|
Postup
-
1
Na oleji speníme na drobno nakrájanú cibuľku, pridáme na maličké kocky nakrájané mäso. Paradajky na chvíľku namočíme do vriacej vody, ošúpeme, nakrájame na drobno, pridáme k mäsu , troška podlejeme a dusíme cca 20minút. Samozrejme, mäso môžeme použiť akékoľvek.
-
2
Všetky druhy zeleniny, ktorú máme prichystanú, nakrájame, pridáme k mäsu, posolíme podľa chuti,pridáme majoránku, zelený petržlen a pretlačený cesnak.
-
3
Dusíme ešte asi pol hodiny, potom nastrúhame jeden zemiak a pridáme namiesto múky na dohustenie. Necháme dusiť ešte zo 5 minút.Medzi tým urobíme tortilly. Ja som použila recept od Egresky a bola som veľmi spokojná, aj rodina. http://varecha.pravda.sk/recepty/domace-tortilly-fotorecept/5375-recept.html
-
4
Tortilly plníme zeleninovo- mäsovou zmesou, posypeme strúhaným syrom. Prajem dobrú chuť!
Diskusia k receptu