Foto: marykay
Receptík inšpirovaný receptom z dobroty.sk, samozrejme zmenený a z môjho pohľadu aj vylepšený. Toto dávkovanie surovín je pre 2 osoby:
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Ryžu uvaríme do polomäkka, zmiešame v miske spolu s mletým mäsom a pokrájaným vajíčkom uvareným natvrdo. Primiešame podľa chuti pár plátkov nadrobno nakrájanej klobásky, mleté čierne korenie, mletú papriku, soľ. Poriadne premiešame, pridáme nastrúhanú mozarellu. Petržlenovú vňať a bazalku nasekáme nadrobno, polovicu primiešame k tejto zmesi.
- 2
Veľké papriky umyjeme a vyberieme z nich jadierka. Paradajky sparíme v horúcej vode a po chvíľke ich ošúpeme, nakrájame na kocky a vyložíme nimi zapekaciu nádobu. Túto paradajkovú vrstvu polejeme pretlakom a pár kvapkami olivového oleja, osolíme, okoreníme.
- 3
Papriky naplníme ryžovou plnkou, uložíme na paradajkovú hmotu zapekacej misky, zakryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej trúby.
- 4
Po 30-35 minútach alobal odstránime, papriky posypeme zvyškom nasekaných bylieniek a parmezánom, zapneme funkciu grilu a grilujeme ešte cca. 10 minút - pozor na to, aby sa nepripálili. Vyberieme a servírujeme, najlepšie to chutí s listovým ľadovým šalátom. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu