Bravčová krkovička na tymiáne s petržlenovou zemiakovou kašou
Foto: tutika
Tento recept vznikol kombináciou dvoch receptov. Keďže ja jedávam malé porcie, tak moja krkovička na fotke je menšia,,,
3
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčovú krkovičku narežeme na rezne, mierne naklepeme, osolíme, okoreníme, posypeme tymiánom /najlepšie čerstvým/, tymián trochu vtlačíme do mäsa rukou. Porcie krkovičky obalíme v hladkej múke.
- 2
Uvarené zemiaky zlejeme z vody tak, aby nám trochu zostala. Na masle podusíme čerstvú petržlenovú vňať. Zemiaky pretlačíme na kašu a vmiešame podusenú petržlenovú vňať.
- 3
Bravčovú krkovičku opečieme na oleji z oboch strán, približne 5 minút. Podávame s kyslými uhorkami, alebo zeleninovým šalátom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu