Bravčová krkovička na tymiáne s petržlenovou zemiakovou kašou

tutika - fotkatutika, 29. júla 2012
Bravčová krkovička na tymiáne s petržlenovou zemiakovou kašou
Foto: tutika

Tento recept vznikol kombináciou dvoch receptov. Keďže ja jedávam malé porcie, tak moja krkovička na fotke je menšia,,,

3
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

350 g
450 g na kašu




Postup

  1. 1

    Bravčovú krkovičku narežeme na rezne, mierne naklepeme, osolíme, okoreníme, posypeme tymiánom /najlepšie čerstvým/, tymián trochu vtlačíme do mäsa rukou. Porcie krkovičky obalíme v hladkej múke.

  2. 2

    Uvarené zemiaky zlejeme z vody tak, aby nám trochu zostala. Na masle podusíme čerstvú petržlenovú vňať. Zemiaky pretlačíme na kašu a vmiešame podusenú petržlenovú vňať.

  3. 3

    Bravčovú krkovičku opečieme na oleji z oboch strán, približne 5 minút. Podávame s kyslými uhorkami, alebo zeleninovým šalátom.

Diskusia k receptu

medulienka122
a ja hlúpa tú moju krkovičku pečiem v celku už dve hodiny, a keď som ju bola skontrolovať, zdnuka je ešte skoro surová, a to ju pečiem v tých gril.sáčkoch! Už ma obchádza šľak, prišla som sa na Varechu vyplakať...:-(( Najbližšie to urobím ako ty, Tutika!
turistka
@Tutika , ostalo mi kúsok krkovičky, tak robím podľa uvedeného receptu, ako prílohu tiež zemiakové pyré+ dusená zelenina. Tymián nemám čerstvý, tak som posypala sušeným a nechala hodinu postáť, aby prešli chute do mäsa.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia