Pohánkový nákyp

sycka - fotkasycka, 23. augusta 2012
Pohánkový nákyp
Foto: sycka

Rýchly, zdravý a fajnový :)

2-3
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

100 g
100 g
4 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Premytú pohánku uvaríme vo vode, kde pridáme sušený cesnak, vegetu a petržlenovú vňať. Varíme asi 5 min., potom odstavíme, prikryjeme a necháme ešte asi 30 min. postáť.

  2. 2

    Cibuľku speníme na oleji, pridáme obvarený karfiol , nakrájaný na malé kúsky a orestujeme. Dochutíme vegetou, kari,... každý podľa svojej chuti :)

  3. 3

    Paradajky sparíme ( mne nevadi ani ich koža, takže som sa tým nezdržiavala) nakrájame na kocky a pridáme ku karfiolu. Celú zmes ešte chvíľu dusíme, neskôr odstavíme.

  4. 4

    Pohánku scedíme a vysypeme do misky, kde pridáme za hrsť hrudkového tvarohu alebo bryndze a jedno vajce. Celú zmes poriadne premiešame.

  5. 5

    Pohánkovu a zeleninovú zmes zmiešame dokopy a vysypeme do vymastenej zapekacej misy.

  6. 6

    Zapekáme v rozohriatej rúre pri 200°C asi 30 minút. Na koniec môžeme vrh trošku zagrilovať. Kto chce, môže na vrch pridať syr a nechať ešte chvíľu zapiecť. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

kuchticka
Taketo recepty vzdy privitam. Dakujem a idem coskoro skusat ako bude chutit nam, ale manzelovi musim pribalit kus masa k tomu.
sycka
kuchticka - mame podobne problemy :) cela nasa rodina je PRUDKO SLOVENSKA KLOBASOVO-SUNKOVA tak ja vymyslam aspon pre seba :) ja tiez ocenim taketo recepty :) uvadzam 2-3 porcie, ale priznam sa ze som to spraskala cele :) no a v tomto recepte sa fantazii nekladu medze - akakolvek zeleninka je vhodna :)
ola111
Aj mne sa páči,musí byť chutný,ja skôr s tým tvarohom...
martamm
Fíha, pohánkový nákyp som ešte nerobila, ale určite ho spravím. Sycka, Teba by som rada aj osobne spoznala, všetky Tvoje recety vyhovujú môjmu spôsobu stravovania, určite by sme si rozumeli, napriek vekovému rozdielu. Teším sa na ďalšie Tvoje receptíky....
sycka
martamm - uplne zdielam nazor :) ja sa zas tesim na tie Vase :)
lasalas
nie som velky fanusik pohanky ale toto je skvely receptik;-)) sice vzhladom na to, ze byvam vo francuzsku som bola nutena improvizovat a najst nahradu za tvaroh...pouzila som teda fetu a musim povedat, ze kombinacia pohanky s fetou je skostna;-)) navyse postup pri vareni pohanky jej da super chut, takuto pohanku naozaj mozem;-)) dakujem
lkubicova
Odporúčam, robila som presne podľa receptu, zdravý chutný páčil sa celej rodine. Dik
gabi58
Výborne, konečne môžem uvariť pohánku, ktorú mám kúpenú už asi pol roka /nevedela som čo s ňou/
gabi58
Včera som ju robila, neodhadla som však množstvo pohánky, dala som jeden 3dcl hrnček a bolo jej strašne veľa na jeden tvaroh /nabudúce dám len 1/2 hrnčeka.
Jediné čo mi vadí na pohánke je, že tak nejako zvláštne nepríjemne páchne. Inak to bolo dobré, zjedli sme všetko.