Foto: babkamt
Tento rok sa mi urodilo mimoriadne mnoho baklažánov. Manžel si poobede zmyslel , že chce na večeru plnený baklažán.
na 180 °C
Postup
-
1
Prekonám svoju nechuť ísť cez obed do záhrady a idem odtrhnúť baklažány.
-
2
Vybrala som z mrazničky mleté mäso.
-
3
Pripravila som si paradajky.
-
4
Vlašské orechy. Tie nasekám.
-
5
Ďalej budem potrebovať paradajkový pretlka , mleté čierne korenie a soľ. Veľa petržlenovej vňaťky.
-
6
Dva baklažány som očistila , rozrezala som ich asi na 4 cm plátky.Do malého plechu som dala 1 polievkovú lyžicu soli a zaliala som ju vodou. Do tejto slanej vody som baklažán namočila na 10 minút.
-
7
Potom som plátky baklažánu dobre vysušila kuchynskou utierkou. V malom kastróliku som ho opiekla do hneda.
-
8
Tu je už baklažán opečený.
-
9
Na masle som do sklovita opiekla cibuľu. Potom som k nej pridala mleté mäso.Opekala som ho , kým sa z neho neodparila všetka šťava. Osolila a okorenila som mäso.
-
10
Ako prílohu chystám ryžu.
-
11
K mäsu som pridala nasekané orechy a veľa petržlenovej vňati.
-
12
Do vymasteného pekáča som vložila opečené baklažány. Lyžicou vytláčam hlbšie jamky. Ide to ľahko , lebo je už predpečený.
-
13
Jamky vrchovate naplním mäsovou plnkou. Na vrch uložím polovičky paradajok bez jaderníka.Keďže mi ešte zostalo mäso , tak som ho naplnila do polovičiek paradajok. Paradajky polejem paradajkovým pretlakom zriedeným s vodou a osoleným.Plech s baklažánmi dám do rúry vyhriatej na 180 °C. Piekla som asi 20 minút.
-
14
Tu je už jedlo upečené. Podávala som ho s ryžou a smotanovým uhorkovým šalátom.
Diskusia k receptu