Plnené baklažány fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 20. augusta 2012
Plnené baklažány (fotorecept)
Foto: babkamt

Tento rok sa mi urodilo mimoriadne mnoho baklažánov. Manžel si poobede zmyslel , že chce na večeru plnený baklažán.

20 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
200 g
1 ks
6 ks
100 g
1 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Prekonám svoju nechuť ísť cez obed do záhrady a idem odtrhnúť baklažány.

    Plnené baklažány (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vybrala som z mrazničky mleté mäso.

    Plnené baklažány (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravila som si paradajky.

    Plnené baklažány (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vlašské orechy. Tie nasekám.

    Plnené baklažány (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ďalej budem potrebovať paradajkový pretlka , mleté čierne korenie a soľ. Veľa petržlenovej vňaťky.

    Plnené baklažány (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dva baklažány som očistila , rozrezala som ich asi na 4 cm plátky.Do malého plechu som dala 1 polievkovú lyžicu soli a zaliala som ju vodou. Do tejto slanej vody som baklažán namočila na 10 minút.

    Plnené baklažány (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Potom som plátky baklažánu dobre vysušila kuchynskou utierkou. V malom kastróliku som ho opiekla do hneda.

    Plnené baklažány (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Tu je už baklažán opečený.

    Plnené baklažány (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Na masle som do sklovita opiekla cibuľu. Potom som k nej pridala mleté mäso.Opekala som ho , kým sa z neho neodparila všetka šťava. Osolila a okorenila som mäso.

    Plnené baklažány (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Ako prílohu chystám ryžu.

    Plnené baklažány (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    K mäsu som pridala nasekané orechy a veľa petržlenovej vňati.

    Plnené baklažány (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Do vymasteného pekáča som vložila opečené baklažány. Lyžicou vytláčam hlbšie jamky. Ide to ľahko , lebo je už predpečený.

    Plnené baklažány (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Jamky vrchovate naplním mäsovou plnkou. Na vrch uložím polovičky paradajok bez jaderníka.Keďže mi ešte zostalo mäso , tak som ho naplnila do polovičiek paradajok. Paradajky polejem paradajkovým pretlakom zriedeným s vodou a osoleným.Plech s baklažánmi dám do rúry vyhriatej na 180 °C. Piekla som asi 20 minút.

    Plnené baklažány (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Tu je už jedlo upečené. Podávala som ho s ryžou a smotanovým uhorkovým šalátom.

    Plnené baklažány (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu

jerica
@babkamt tvoj recept prišiel ako na zavolanie , len neviem čo na začiatku v rozpise surovín chýba ,, ďakujem za recept, máš krásne baklažány a rajčiny:-)
medovnicek
super, ak ešte kúsok zostal, tak beriem metlu a letím k tebe na večeru:)
alena45
asi nemáš rada šupku, ale pri čerstvo odrhnutých by si ju po osmažení ani necítila. Priznám sa, že som ešte nikdy nevidela očistený baklažán. Ale inak veľmi pekný recept s podrobným fotopostupom. Páči sa mi ten široký baklažán, minulý rok som tiež mala taký, tento rok mám odrodu Klasik, dušovali sa, že nehorkne, ale figu borovú. To sucho mu tiež nepridá, a pritom toľko pekných receptov som si počas roka naukladala do KK...
ajay
Recept vyzera vyborne. Baklazany sa ti urodili prekrasne. Suhlasim s komentarom od alena ohladom supky. Ja pestujem rozne druhy baklazanov a vzdy ich varim so supkou.
babkamt
@jerica ďakujem za upozornenie. Zaúradoval škriatok.@medovn íček zostalo ešte na dnes k obedu. Môžeš prísť. Rada ťa ponúknem. @alena45 tento rok sa mi mimoriadne zadarilo . Ani sa tak veľmi nemuselo. Niečo rozdávam , ale aj tak už čo je moc , to je moc.@alay som zvyknutá kúpené baklažány šúpať. Beriem si k srdcu vaše rady. Už ho šúpať nebudem. Pridaj dáky dobrý recept.
babkamt
@cica2 manželovi veľmi chutilo. Vravel , že by som ho mala robiť častejšie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia