Tatárske kura v USA

pampuska92 - fotkapampuska92, 12. augusta 2012

Tento recept bol objavený v časopise, ktorého názov si už nepamätám :)

4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

500 g
250 ml
5  - strúčiky
  na obalenie
1,5 kg v šupke
1
 nakrájaná na plátky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie prsia nakrájame na 2cm hrubé plátky. Osolíme a okoreníme z oboch strán.

    Tatárske kura v USA - obrázok 1
  2. 2

    Mäso premiešame s tatárskou omáčkou a s 2 strúčikmi prelisovaného cesnaku. Potom mäso môžme dať na 30 minút do chladničky. Bude jemnejšie a šťavnatejšie.

    Tatárske kura v USA - obrázok 2
  3. 3

    Medzitým si dáme variť umyté zemiaky v šupke.

    Tatárske kura v USA - obrázok 3
  4. 4

    Keď sú zemiaky do polomäkka uvarené, scedené ich vysypeme na plech. Posypeme ich zmesou na americké zemiaky, polejeme potrebným množstvom oleja (asi 4PL) a dobre premiešame.. Pečieme ich na 280°C, kým nieje zapečený vrch.

    Tatárske kura v USA - obrázok 4
  5. 5

    Po 30 minútach vyberieme kura z chladničky. Na panvici zohrejeme olej. Plátky kuraťa zľahka obalíme z obidvoch strán v múke a vypražíme z obidvoch strán do zlatista. (cca 3 minúty z každej strany)

    Tatárske kura v USA - obrázok 5
  6. 6

    Nakoniec si pripravíme dresing. Zmiešame 200ml tatárskej omáčky, 150g kyslej pochúťkovej smotany. Dobre vymiešame a nakoniec pridáme zvyšné strúčiky prelisovaného cesnaku. Opäť dobre premiešame.

  7. 7

    Keď sú zemiaky upečené, mäso vypražené, môžme servírovať. Oblohou sa môžte inšpirovať podľa mňa, alebo si nadekorovať tanier podľa vlastnej fantázie. Prajem Dobrú chuť :)

    Tatárske kura v USA - obrázok 7
Recept je zaradený do kategórií:
Kuracie mäso, Hlavné jedlá, Obed

Diskusia k receptu

valeri
Áno, poznám tento recept, ale ja ho nechávam v jogurte celú noc a obaľujem v strúhanke. Je to výborné mäsko :-).