Kvašáky

rein - fotkarein, 17. augusta 2012
Kvašáky
Foto: rein

najlepšie na svete

30 minút
príprava

Suroviny

2 kg
2 l
80 g
10 ks
10 ks
6 ks
10 ks
2 ks
100 g čerstvý plátky

Postup

  1. 1

    Uhorky napicháme ihlicou na štrikovanie,na jednej aspoň 6 dier a prekladáme,vrstva ohoriek, višňové listy,hroznové listy,chren a stále dookola.

  2. 2

    Nakoniec zalejeme nálevom voda,soľ,korenie,chili,bobkový list,ktorý sme prevarili a nechali schladnúť.Na vrch pridáme kúsok chleba,zaťažíme,aby uhorky boli ponorené,zavrieme a necháme týždeň kvasiť.Skúšal som veľa receptov,ale tento je NAJ

Diskusia k receptu

sneica
kvasaky robievame ale este sme ich neprepichovali...tentokrat budeme...vyskusame...:)
sonulienka
Ja tiež robievam ale prerežem uhorky a dávam len slanú teplejšiu vodu chilli papričky a chlieb a nemajú chybu tento recept je podľa mňa zas najlepší na svete každý máme ten svoj najlepší. A nedávam veľmi veľké uhorky tie majú veľké jadrá a nie sú už také dobré. Ale aj tieto Tvoje nemajú chybu.
jozka2
Rein,tento recept som vycitala v jednom ruskom magazine s vysnovymi a hroznovymi listami a su naozaj vynikajuce
kimlo
Aj ja robievam s višňovými a hroznovymim listami. Ale bez toho chleba.
medovnicek
robievala som len s hroznovými listami, tie višňové sú novinka, ale určite to vyskúšam aj s nimi

Zaujímavé video z archívu TV Varecha