Foto: jody
Jeden z rodiny krumpligulášov, tento mal štípať ako osa... :-)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Štipľaviny nasekáme na drobno, cesnak popučíme. Obielené zemiaky nakrájame na hrubé kolieska.
-
2
Klobásky pokrájame na tenko.
-
3
Cibuľu posekáme na drobno a opečieme ju v horúcom tuku.
-
4
Pridáme štipľaviny a necháme popražiť.
-
5
Zasypeme rascou ...
-
6
... a šupneme tam klobásky.
-
7
Pridáme ešte vňať. Popražíme.
-
8
Pridáme obe papriky, stiahneme z ohňa a necháme ich sa vyfarbiť.
-
9
Podlejeme vrelou vodou, pridáme zemiaky a zasypeme ešte čerstvo zomletým korením.
-
10
Varíme do mäkka a na koniec len mierne prihustíme zátriepkou z lyžice múky a trochy vody. Do hotového gulášu pridáme popučený cesnak.
-
11
Podávame s kyslou smotanou a veľkým množstvom chleba. Prajem dobrú chuť. :-)
Diskusia k receptu