Foto: malamenka
Diabetici by mali jest vela zeleniny,či uz surovej alebo varenej.Takisto bezvaječne cestoviny su doležitou sučastou našej stravy,pretože z oboch sa postupne uvolnuju zlozene cukry. Zobraziť celý popisDiabetici by mali jest vela zeleniny,či uz surovej alebo varenej.Takisto bezvaječne cestoviny su doležitou sučastou našej stravy,pretože z oboch sa postupne uvolnuju zlozene cukry. Tuto polievocku pozna kazdy,ale ja som to skusila s inymi prichutami a verte,chutovym kanalikom to polahodilo.Prichute a koreniny mam poväčšinou z Rakuska,kde pracujem,ale myslim,že sa to už da vsetko zohnat aj u nas,len sa treba trochu poobzerat.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 šalka |
|
3 šalky |
|
1/2 šalky |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
1 čL nakrajany nadrobno |
|
1 PL |
|
na špičku noža |
|
na špičku noža |
|
podla chuti |
|
1 PL |
|
1 PL (sour cream alebo creme fraiche) |
|
1 šalka |
|
1 PL bez cukru |
|
Postup
-
1
Nakrajam si zeleninu a asi pol minuty podusim na olivovom oleji
-
2
Dolejem vodou,pridam koreniny,necham asi 15 minut varit...
-
3
...pridam na drobunko nasekany cesnak a zazvor,dochutim vegetou a dam zavarit cestovinu aku mate radi...povarim ešte 5-8 minut /al dente/.Odstavim z varu,dam dve lyžicky kyslej smotany,lyžicu kečupu bez cukru a petržlenovu vnatku. Hodi sa ako lahka večera pre diabetikov.Može byt aj ako polievka pred hlavnym jedlom,ale v tom pripade by som nedala do nej cestovinu.
Diskusia k receptu