Obličky s mandľami

Marek Ptačina
šéfkuchár penziónu Rozálka v Pezinku, 16. augusta 2012
Obličky s mandľami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
50 g
100 g
50 g
100 g
100 ml
100 g
2 strúčiky
40 g
20 g
 nadrobno nasekaná




Postup

  1. 1

    Obličky rozrežeme, vyčistíme a umyjeme. Nakrájame ich na kocky, osolíme a opražíme v rozpálenej masti.

  2. 2

    Pridáme pór, cibuľu, papriku a šampiňóny – všetko nakrájané na plátky. Opražíme, pridáme rozotretý cesnak a nasekané olúpané mandle. Podlejeme mäsovým vývarom, vínom a udusíme do mäkka.

  3. 3

    Zahustíme múkou, ktorú sme nasucho opražili. Chvíľu povaríme a posypeme petržlenovou vňaťou. Podávame s varenými zemiakmi alebo hranolčekmi.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia