Kuracie stehná v cesnakovo-paradajkovej marináde špikované anglickou slaninou fotorecept
Foto: pusta
Včera som pripravila na obed kuracie stehná v cesnakovo-paprikovo-paradajkovej marináde, ktoré som predtým našpikovala údenou anglickou slaninou a pred pečením som ešte posypala Zobraziť celý popisVčera som pripravila na obed kuracie stehná v cesnakovo-paprikovo-paradajkovej marináde, ktoré som predtým našpikovala údenou anglickou slaninou a pred pečením som ešte posypala na hrubo pokrájaným cesnakom. Ked boli upečené, do výpeku som pridala ešte posekanú zelerovú vňať, ktorá výborne doplnila chuť použitej marinády a vypečenej slaniny. Podávala som s pretláčanými zemiakmi.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie stehná som poriadne posolila.
-
2
Anglickú slaninu som pokrájala na plátky hrubé asi 0,5 cm a na hranolky silné asi 0,5 cm.
-
3
Pomocou ostrého noža som spravila do mäska malé otvory a vsunula som do nich hranolky anglickej slaniny.
-
4
Prešpikované stehná som preliala olejom.
-
5
Podliala som ich trochou vody.
-
7
Do misky som vybrala cesnakovo paradajkovú zmes a primiešala som k nej sladkú mletú červenú papriku.
-
8
Touto zmesou som potrela stehná a pridala som ju aj pod kuracie stehná, predtým som ju premiešala s vodou a olejom na dne pekáčika. Prikryla som alobalom a odložila na 12 hodín do chladničky, aby mäsko dobre nasiaklo marinádou. /najlepšie na noc/
-
9
Ráno som stehná vybrala z chladničky a nechala som ich stáť asi 3 hodiny pri izbovej teplote a potom som ich ešte posypala na hrubo pokrájaným cesnakom. Piekla som ich prikryté alobalom v trúbe vyhriatej na 180 stupňob 45 minút. Potom som odstránila alobal, prepla som na funkciu gril, zvýšila som teplotu na 200 stupňov a piekla ešte 10 minút, kým kožička bola pekne chrumkavá.
-
10
Kým sa kuracie stehná piekli, posekala som na hrubo zelerovú vňať a ked bolo jedlo hotové, primiešala som ju do výpeku, ktorým som stehná na tanieri podliala.
-
11
Podávala som s pretláčanými zemiakmi, preliatymi výpekom. Kuracie stehná mali vynikajäcu chuť použitej marinády a anglickej slaniny, výborne harmonizovali s zelerovou vňaťou, primiešanou do hotového výpeku.
Diskusia k receptu