Tymián

Recepty, kde je tymián

prazdny

Kurča po provensálsky

Kuracie mäso

Kurča rozdelíme na porcie a osolíme. Každú porciu obalíme plátkami slaniny, omotáme niťou alebo slaninu...

prazdny

Kuracia zmes

Kuracie mäso

Kuracie mäso zo stehien pokrájame na menšie kúsky. Kúsky mäsa osolíme, okoreníme čiernym korením a...

prazdny

Tymianové roštenky

Hovädzie mäso

Roštenky mierne naklepeme a vložíme do misky. Prelisovaný cesnak premiešame s nakrájanou cibuľou a olejom. Touto...

prazdny

Bylinkové bravčové kotlety

Bravčové mäso

Z kotliet odkrojíme tučné okraje, miestami ich narežeme, aby sa pri pečení nekrútili, slabo...

prazdny

Bravčová panenka s bylinkovou omáčkou

Bravčové mäso

Umytú bravčovú panenku osolíme, nakrájame 3 kusy (hrubšie), nožom zľahka naklepeme, vložíme do panvice...

prazdny

Fazuľová polievka s paradajkami

Polievky

Fazuľu umyjeme, cibuľu a cesnak olúpeme a najemno nakrájame. Umyjeme jahňacie koleno, osušíme a...

prazdny

Baklažánová polievka

Bezmäsité jedlá

Baklažán umyjeme, osušíme, pokrájame na menšie kúsky, ale nešúpeme ho. Pokrájanú cibuľu speníme...

prazdny

Bravčové stehno so špenátom

Bravčové mäso

Mäso starostlivo opláchneme a nakrájame tak, aby vznikol dlhý a plochý plátok. Ten potrieme soľou...

prazdny

Kaleráb v cestičku

Hlavné jedlá

Cestíčko: vajcia vymiešame s hladkou múkou, soľou, korením, tymianom, horčicou a postrúhaným syrom....

prazdny

Balotínka z prepelice na špargľovom rizote

Hlavné jedlá

Čerstvú špargľu možno zohnať už od konca apríla. Biela je obľúbená najmä v Belgicku a...

prazdny

Teľacia sviečková plnená špargľou

Hlavné jedlá

Čerstvú špargľu možno zohnať už od konca apríla. Biela je obľúbená najmä v Belgicku a Francúzsku,...

prazdny

Hubovo–hovädzia polievka

Hovädzie mäso

Hovädzie kosti vložíme do studenej vody a dáme variť. Ušľaháme vaječný bielok a primiešame paradajkový pretlak...

prazdny

Grilovaný kozí syr na sladkých zemiakoch a maslovej tekvici

Bezmäsité jedlá

Chystáte večierok a neviete ako prekvapiť hostí? Inšpirujte sa lahodným receptom šéfkuchára Petra Kulčára.

prazdny

Pečené baklažány

Bezmäsité jedlá

Baklažány umyjeme, osušíme a odrežeme stopky. Dužinu nakrájame na kocky a opražíme na miernom ohni...

prazdny

Dusený tas kebap

Hlavné jedlá

Nastrúhanú cibuľu osmažíme na rozpustenom masle do zlatista, pridáme mäso nakrájané na kocky a miešame asi 5 minút.

prazdny

Rybie závitky plnené krabími tyčinkami

Hlavné jedlá

Krabie tyčinky orestujeme na olivovom oleji, osolíme, pridáme roztlačený cesnak a jemne podlejeme vínom. Filety opláchneme pod studenou vodou, ...

prazdny

Tagliatelle s lesnými hubami

Cestoviny

Cestoviny uvaríme podľa návodu. Jarnú cibuľku, huby, sušené paradajky a cesnak orestujeme na olivovom...

prazdny

Šalát s červenou repou a kozím syrom

Bezmäsité jedlá

Či už sa rozhodnete pre kučeravý šalát frisée, čoraz obľúbenejší polníček alebo ostrejšiu rukolu, neoľutujete....

prazdny

Kapor po alsasky

Hlavné jedlá

Vo všetkých krajinách, kde pijú pivo, poznajú veľa receptov na ryby pripravované s pivom...

prazdny

Zelené rezance s hubami a šošovicou

Cestoviny

Preosiatu múku, vajcia, čerstvý alebo rozmrazený špenát, soľ, olej a oregano vymiesime rukami....

prazdny

Cestoviny s baklažánom

Cestoviny

Cestoviny dáme variť. Medzitým si očistíme cibuľu, nakrájame ju na polmesiačiky, ošúpeme cesnak a...

prazdny

Cestoviny so zeleninovou omáčkou

Cestoviny

Mrkvu, cibuľu a cuketu očistíme, umyjeme, pokrájame na kocky a spolu s umytou, ...

prazdny

Zubáč na smotanových zemiakoch s pestom

Hlavné jedlá

Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

prazdny

Kambala s jarnou cibuľkou

Hlavné jedlá

Rezy kambaly opláchneme pod tečúcou vodou, osušíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a pokvapkáme...

prazdny

Losos na pomarančovej šťave

Hlavné jedlá

Lososa položíme na alobal, osolíme, pridáme trochu tymianu, polejeme šťavou z polovice pomaranča a...

prazdny

Rybie filé so špenátom

Hlavné jedlá

Posolené a okorenené filé opečieme v panvici na troche rozohriateho oleja z oboch strán asi minútu a...

prazdny

Bravčové kotlety na tokajský spôsob

Bravčové mäso

Kotlety zľahka naklepeme, osolíme, z oboch strán obalíme v múke a v troche rozpáleného oleja opečieme mäso do sfarbenia....

prazdny

Beťárska polievka

Polievky

Slaninu nakrájame na malé kúsky a na malom ohni ich vypečieme.

prazdny

Srnčí guláš

Hlavné jedlá

Slaninu a ošúpanú cibuľu nakrájame na menšie kocky, cesnak ošúpeme a prelisujeme, chlieb nastrúhame a párky pokrájame na kolieska...

prazdny

Tálska ihla s tromi druhmi mäsa

Hovädzie mäso

Umytú, osušenú a naporciovanú krkovičku vložíme do marinády z oleja, korenia, červenej papriky, cesnaku a cibule.

prazdny

Obrátený koláč s hruškami

Koláče

Cukor v panvici necháme na miernom plameni skaramelizovať, pridáme maslo a tymian a nalejeme ho do tortovej formy vymastenej maslom.

prazdny

Španielske jahňacie kotlety

Hlavné jedlá

V hlbokej panvici zohrejeme olej, pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak, papriky a opekáme asi 5 minút domäkka Potom do...

prazdny

Kurča na africký spôsob

Kuracie mäso

Olúpaný banán nakrájame na kolieska a osmažíme ho na oleji. Do výpeku dáme nakrájanú cibuľu, na kúsky nakrájané mäso,...

prazdny

Sladkokyslá rybacia polievka

Polievky

Cibuľu očistíme a nakrájame na tenké plátky. Olivový olej rozpálime v hrnci a opražíme v ňom...

prazdny

Nakladané kvargle

Bezmäsité jedlá

Všetky suroviny vrstvíme v sklenenej nádobe a zalejeme olejom.