Exotická kačica jambalaya

redakcia - fotkaredakcia, 8. januára 2010

Suroviny

1 ks
200 g
2 hrnčeky
1 PL
3 ks
1 hlávka
2 ks
2 stonky
1 konzerva
4 ks
2 PL
2 KL
 podľa chuti
1/2 KL
1 kocka
3-4 PL
1 PL
2 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Kačicu rozdelíme na 10 porcií, okoreníme ju kreolským korením a opečieme z obidvoch strán na masti. Vyberieme ju z panvice a vo výpeku opražíme na obdĺžniky pokrájanú cibuľu, papriku a zelerovú vňať. Po 5 minútach pridáme na polmesiačiky pokrájanú klobásku, urestujeme, pridáme paradajky, bobkový list, cesnak, soľ a kajenské korenie.

  2. 2

    Pridáme prepláchnutú ryžu, opražíme ju na olivovom oleji, pridáme kačicu, zalejeme vývarom z bujónu, privedieme k varu, znížime teplotu a prikryté dusíme asi 30 minút.

Diskusia k receptu

Vymazať
haston
nepoznám kreolské korenie. dá sa pod tým názvom kúpiť, alebo z čoho sa dá namiešať?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia