Pečená hus s figami

redakcia - fotkaredakcia, 20. októbra 2009
6
porcií
15 minút
príprava
120 minút
na 200 °C

Suroviny

2,5 kg
250 ml
1 konzerva
4 ks
2 ks
1 ks
100 ml
250 ml
2 KL
2 KL




Postup

  1. 1

    Hus umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, potrieme majoránom a tymianom. Do veľkého pekáča dáme ocot a vložíme hus. Pečieme v rúre predhriatej na 200 stupňov Celzia asi 90 minút. Počas pečenia často podlievame červeným vínom. Zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájame. Spolu s olúpanými paradajkami pridáme k husi a pečieme ďalších 30 minút.

  2. 2

    Upečenú hus vyberieme, rozdelíme na porcie a odložíme na teplé miesto. Zeleninu zalejeme mäsovým vývarom a ochutíme majoránom, tymianom a cukrom. Nakoniec pridáme olúpané figy nakrájané na plátky a ešte podusíme asi 5 minút.

  3. 3

    Podávame so zeleninou a s varenými zemiakmi.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia