Morčacie stehná na cibuli a cesnaku
Peter Ďurčo
šéfkuchár reštaurácie TOP Restaurant, 18. decembra 2009
šéfkuchár reštaurácie TOP Restaurant, 18. decembra 2009

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
30 minút
príprava
príprava
120 minút
na 180-220 °C
na 180-220 °C
Postup
-
1
Na rozpálenom oleji opečte morčacie stehná dozlata z oboch strán. Opečené mäso odložte a vo výpeku opečte celé cibuľky, kým nezačnú karamelizovať. Pridajte celé strúčiky očisteného cesnaku, ešte chvíľu opekajte.
- 2
Pridajte vývar, paradajky a bobkový list. Vložte mäso, osoľte, okoreňte a pokryte tymianom. Zakryte a duste pri teplote 220 stupňov Celzia 30 minút.
- 3
Potom znížte teplotu na 180 stupňov Celzia a pečte asi hodinu. Pred dokončením mäso odokryte a polievajte šťavou, kým nemá zlatú kôrku.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Podľa zlioženia je najlepšou soľou v Európe soľ produkovaná zo Solivaru (Prešov). Tvrdí to Svetová zdravotnícka organizácia.
Alebo aj tu platí, že Slovákom nič nie je dosť dobré, čo je slovenské?