Morčacie stehná na cibuli a cesnaku

Peter Ďurčo
šéfkuchár reštaurácie TOP Restaurant, 18. decembra 2009
Morčacie stehná na cibuli a cesnaku
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
30 minút
príprava
120 minút
na 180-220 °C

Suroviny

4 ks
50 ml
700 g
100 g
300 g
400 g




Postup

  1. 1

    Na rozpálenom oleji opečte morčacie stehná dozlata z oboch strán. Opečené mäso odložte a vo výpeku opečte celé cibuľky, kým nezačnú karamelizovať. Pridajte celé strúčiky očisteného cesnaku, ešte chvíľu opekajte.

  2. 2

    Pridajte vývar, paradajky a bobkový list. Vložte mäso, osoľte, okoreňte a pokryte tymianom. Zakryte a duste pri teplote 220 stupňov Celzia 30 minút.

  3. 3

    Potom znížte teplotu na 180 stupňov Celzia a pečte asi hodinu. Pred dokončením mäso odokryte a polievajte šťavou, kým nemá zlatú kôrku.

Diskusia k receptu

nielaik
Prečo sa vo väčšine Varecha-receptov ako surovina nachádza "morská soľ"?
Podľa zlioženia je najlepšou soľou v Európe soľ produkovaná zo Solivaru (Prešov). Tvrdí to Svetová zdravotnícka organizácia.
Alebo aj tu platí, že Slovákom nič nie je dosť dobré, čo je slovenské?
sandratamer
Jedlá s fotkou na Vareche, ako si si iste už všimol, pripravuje vždy šéfkuchár (môžeš si to pozrieť overiť v pravej lište pod titulkom "Autor receptu"), takže je to jeho voľba, akú soľ použije a s akou dané jedlo podľa neho chutí najlepšie. Je len na tebe, či použiješ udané suroviny, alebo si vyberieš ich iný variant. Nikto ťa predsa do ničoho nenúti :-), pokojne použi soľ z Prešova :-)))
trto
Nielaik. Len pre Vaše upozornenie, Solivary Prešov skrachovali a našu, slovenskú, samostatnú soľ už nekúpite. Resp. kúpite len dopredaj zásob. Za chvíľu nebudú ani tie.
sjuz
To teda hej - aj my často robievame morčacie stehná - sú výborné, ale tento spôsob som ešte neskúšala. najbližšie urobím :)!
lenosko
konecne recept kde nie je nasypane ziadne umele svinstvo typu vegeta, bujon a pod. :o)
evas13
Tak toto je recept podľa môjho gusta. Morčacie stehno milujeme ja aj moja polovička




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia