Kačacie prsia s gaštanmi a brusnicovou omáčkou

Zoltán Salgó
šéfkuchár Hotela Kamila v Čiernej Vode, 16. októbra 2009
Kačacie prsia s gaštanmi a brusnicovou omáčkou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
150 g
100 g
250 g
1 PL
1 dl
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kačacie prsia okoreníme, osolíme, potrieme medom a opečieme na panvici z obidvoch strán asi 10 min. Stred musí ostať ružový (medium). Gaštany dáme piecť na 5 minút, aby sa pootvárali. Vychladnuté gaštany olúpeme a orestujeme na roztopenom masle.

  2. 2

    Zemiaky uvaríme v šupke. Uvarené ošúpeme a opečieme na panvici. Na panvici rozpustíme maslo a pridáme brusnicový kompót. Necháme zovrieť, zahustíme solamylom.

  3. 3

    Hotové kačacie prsia servírujeme nakrájané na plátky a poliate brusnicou omáčkou. Podávame s opekanými zemiakmi a gaštanmi.

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: