Kačacie prsia s gaštanmi a brusnicovou omáčkou
Zoltán Salgó
šéfkuchár Hotela Kamila v Čiernej Vode, 16. októbra 2009
šéfkuchár Hotela Kamila v Čiernej Vode, 16. októbra 2009
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kačacie prsia okoreníme, osolíme, potrieme medom a opečieme na panvici z obidvoch strán asi 10 min. Stred musí ostať ružový (medium). Gaštany dáme piecť na 5 minút, aby sa pootvárali. Vychladnuté gaštany olúpeme a orestujeme na roztopenom masle.
- 2
Zemiaky uvaríme v šupke. Uvarené ošúpeme a opečieme na panvici. Na panvici rozpustíme maslo a pridáme brusnicový kompót. Necháme zovrieť, zahustíme solamylom.
- 3
Hotové kačacie prsia servírujeme nakrájané na plátky a poliate brusnicou omáčkou. Podávame s opekanými zemiakmi a gaštanmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu