Baklažánová pochúťka s ovčím syrom

redakcia - fotkaredakcia, 10. novembra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
na 175 °C

Suroviny

8 ks
2 ks
4 ks
 kúsok
Jogurtová omáčka:
200 ml
100 ml
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme a nakrájame na kolieska. Predvaríme ich v osolenej vode, nie celkom domäkka a zlejeme z nich vodu. Baklažány ošúpeme, nakrájame na kolieska, osolíme a dáme na 20 minút „vypotiť“. Potom ich osušíme na servítke a na rastlinnom oleji opekáme z oboch strán. Ukladáme ich zase na servítku, aby sme sa zbavili prebytočného oleja.

  2. 2

    Paradajky nakrájame tiež na kolieska. Plech potrieme olivovým olejom a naukladáme naň vrstvu zemiakov, osolíme ich a posypeme rascou, potom dáme vrstvu baklažánov, vrstvu paradajok, ktoré mierne osolíme, okoreníme mletým korením a posypeme tymianom. Na vrch dáme na malé kúsky nakrájaný ovčí syr.

  3. 3

    Všetko zakryjeme alobalom a vo vyhriatej rúre zapečieme asi 20 minút pri teplote 175 stupňov Celzia. Pochúťku servírujeme na tanieri poliatu jogurtovou omáčkou. Jogurtová omáčka: jogurt vyšľaháme s mliekom, osolíme, okoreníme, ridáme oregano a mätu a na záver pretlačený cesnak. Dobre vymiešame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia