porcie
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Zemiaky očistíme a nakrájame na kolieska. Predvaríme ich v osolenej vode, nie celkom domäkka a zlejeme z nich vodu. Baklažány ošúpeme, nakrájame na kolieska, osolíme a dáme na 20 minút „vypotiť“. Potom ich osušíme na servítke a na rastlinnom oleji opekáme z oboch strán. Ukladáme ich zase na servítku, aby sme sa zbavili prebytočného oleja.
- 2
Paradajky nakrájame tiež na kolieska. Plech potrieme olivovým olejom a naukladáme naň vrstvu zemiakov, osolíme ich a posypeme rascou, potom dáme vrstvu baklažánov, vrstvu paradajok, ktoré mierne osolíme, okoreníme mletým korením a posypeme tymianom. Na vrch dáme na malé kúsky nakrájaný ovčí syr.
- 3
Všetko zakryjeme alobalom a vo vyhriatej rúre zapečieme asi 20 minút pri teplote 175 stupňov Celzia. Pochúťku servírujeme na tanieri poliatu jogurtovou omáčkou. Jogurtová omáčka: jogurt vyšľaháme s mliekom, osolíme, okoreníme, ridáme oregano a mätu a na záver pretlačený cesnak. Dobre vymiešame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu