Jahňacie vo farebnom korení

Peter Ďurčo
šéfkuchár reštaurácie TOP Restaurant Žiline, 22. decembra 2009
Jahňacie vo farebnom korení
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
50 g
40 g
100 g
20 g
200 g
200 g
300 ml




Postup

  1. 1

    Umyté a osušené mäso potrite polovicou oleja, dobre vmasírujte drvené korenie. Dajte pod fóliu a nechajte odstáť. Ocot miešajte s cukrom, až kým sa cukor nerozpustí. Pridajte cibuľu nakrájanú na osminky, karotky a kel prekrojený na polovice. Dolejte lyžicu oleja a dobre zamiešajte. Dajte do pekáča, posoľte a posypte tymianom.

  2. 2

    Na zeleninu položte mäso a pečte v rozohriatej rúre pri teplote 230 stupňov Celzia 20 minút. Upečené mäso i zeleninu vyberte z pekáča, odstráňte tuk, nechajte len šťavu. Pridajte do nej trochu vína a redukujte. Na záver vložte maslo, ktorým šťavu zjemníte a zároveň zahustíte.

  3. 3

    Vhodná príloha sú zemiaky v hocijakej úprave.

Diskusia k receptu

nyja
no páni! toto som chcela robiť, ale 3 dl octu sa mi zdá byť fakt priveľa! tým pádom sa mi to celé vidí dosť čudné. alebo to má byť len 30 ml?
jarco
Aj mne sa vidí 300 ml balzamikového octu veľa. Na druhej strane, zrejme to má to byť niečo ako omáčka z balzamikovej redukcie. Je možné, že toľko octu naozaj treba. Ale sám som to nikdy nerobil, tak neviem...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia