Jahňacie vo farebnom korení

Peter Ďurčo
šéfkuchár reštaurácie TOP Restaurant Žiline, 22. decembra 2009 15:34
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Jahňacie vo farebnom koreníFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 min
príprava
40 min
tepelná úprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Umyté a osušené mäso potrite polovicou oleja, dobre vmasírujte drvené korenie. Dajte pod fóliu a nechajte odstáť. Ocot miešajte s cukrom, až kým sa cukor nerozpustí. Pridajte cibuľu nakrájanú na osminky, karotky a kel prekrojený na polovice. Dolejte lyžicu oleja a dobre zamiešajte. Dajte do pekáča, posoľte a posypte tymianom.

  2. 2

    Na zeleninu položte mäso a pečte v rozohriatej rúre pri teplote 230 stupňov Celzia 20 minút. Upečené mäso i zeleninu vyberte z pekáča, odstráňte tuk, nechajte len šťavu. Pridajte do nej trochu vína a redukujte. Na záver vložte maslo, ktorým šťavu zjemníte a zároveň zahustíte.

  3. 3

    Vhodná príloha sú zemiaky v hocijakej úprave.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist