Jahňacie vo farebnom korení
Peter Ďurčo
šéfkuchár reštaurácie TOP Restaurant Žiline, 22. decembra 2009
šéfkuchár reštaurácie TOP Restaurant Žiline, 22. decembra 2009
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Umyté a osušené mäso potrite polovicou oleja, dobre vmasírujte drvené korenie. Dajte pod fóliu a nechajte odstáť. Ocot miešajte s cukrom, až kým sa cukor nerozpustí. Pridajte cibuľu nakrájanú na osminky, karotky a kel prekrojený na polovice. Dolejte lyžicu oleja a dobre zamiešajte. Dajte do pekáča, posoľte a posypte tymianom.
- 2
Na zeleninu položte mäso a pečte v rozohriatej rúre pri teplote 230 stupňov Celzia 20 minút. Upečené mäso i zeleninu vyberte z pekáča, odstráňte tuk, nechajte len šťavu. Pridajte do nej trochu vína a redukujte. Na záver vložte maslo, ktorým šťavu zjemníte a zároveň zahustíte.
- 3
Vhodná príloha sú zemiaky v hocijakej úprave.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu