Lasagna Vegetariana

elbulli - bez fotkyelbulli, 20. decembra 2009
Lasagna Vegetariana
Foto: elbulli

Vegetariánska variácia obľúbeného talianskeho cestovinového jedla...

5
porcií
45 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

3 ks
1 ks
2 ks
20 dkg
12 ks
2 kelímky
0,5 kg
20 dkg
25 dkg
3 strúčiky




Postup

  1. 1

    Poumývame a očistíme si zeleninu (cibuľu, papriku, cukinu, šampiňóny), nakrájame na drobné kocky (približne rovnaký rozmer pre všetky druhy zeleniny). Na rozohriatej panvici s olivovým olejom si na krátko osmahneme na drobno nakrájaný cesnak (opatrne, aby nezhorel), zasypeme cibuľou a paprikou. Po približne 5 minútach pridáme cukinu a šampiňóny, pridáme sušenú bazalku, tymián (v sezóne samozrejme použijeme čerstvé bylinky), soľ, korenie, prikryjeme a necháme dusiť 5 až 10 minút.

  2. 2

    Pokiaľ sa nám dusí zeleninová zmes, uvaríme si plátky lasagní. Do hrnca ich vkladajte postupne po jednom kúsku, aby sa nepolámali. Po uvarení (približne 7 minút) zlejeme vodu a plátky prepláchneme studenou vodou.

  3. 3

    V miske si zmiešame kyslú smotanu s lúpanými paradajkami, pridáme štipku muškátového oriešku a dobre zamiešame.

  4. 4

    Do vymastenej misy z jánskeho skla postupne vrstvíme jednotlivé zložky v nasledovnom poradí: - 3 plátky lasagní - zeleninová zmes - na plátky pokrájaná mozarella a tvrdý syr - smotana s paradajkami a znovu plátky lasagní... Vrchná vrstva bude tvorená smotanovou zmesou zastrúhanou syrom. Takto pripravené jedlo vložíme do rozohriatej rúry na približne 40 minút, resp. kým nám nezozlatne povrch.

  5. 5

    Vhodným doplnkom tohto zdravého jedla je dobré biele víno. Dobrú chuť a na zdravie!!

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia