Foto: elbulli
Vegetariánska variácia obľúbeného talianskeho cestovinového jedla...
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Poumývame a očistíme si zeleninu (cibuľu, papriku, cukinu, šampiňóny), nakrájame na drobné kocky (približne rovnaký rozmer pre všetky druhy zeleniny). Na rozohriatej panvici s olivovým olejom si na krátko osmahneme na drobno nakrájaný cesnak (opatrne, aby nezhorel), zasypeme cibuľou a paprikou. Po približne 5 minútach pridáme cukinu a šampiňóny, pridáme sušenú bazalku, tymián (v sezóne samozrejme použijeme čerstvé bylinky), soľ, korenie, prikryjeme a necháme dusiť 5 až 10 minút.
- 2
Pokiaľ sa nám dusí zeleninová zmes, uvaríme si plátky lasagní. Do hrnca ich vkladajte postupne po jednom kúsku, aby sa nepolámali. Po uvarení (približne 7 minút) zlejeme vodu a plátky prepláchneme studenou vodou.
- 3
V miske si zmiešame kyslú smotanu s lúpanými paradajkami, pridáme štipku muškátového oriešku a dobre zamiešame.
- 4
Do vymastenej misy z jánskeho skla postupne vrstvíme jednotlivé zložky v nasledovnom poradí: - 3 plátky lasagní - zeleninová zmes - na plátky pokrájaná mozarella a tvrdý syr - smotana s paradajkami a znovu plátky lasagní... Vrchná vrstva bude tvorená smotanovou zmesou zastrúhanou syrom. Takto pripravené jedlo vložíme do rozohriatej rúry na približne 40 minút, resp. kým nám nezozlatne povrch.
- 5
Vhodným doplnkom tohto zdravého jedla je dobré biele víno. Dobrú chuť a na zdravie!!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu