Jelení guláš s rajčiakmi

redakcia - fotkaredakcia, 5. októbra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
0,5 l
50 g
5 ks
3 ks
3 zrnká
3 strúčiky
1 PL
250 g
200 g




Postup

  1. 1

    Mäso odblaníme, opláchneme a osušíme. Zeleninovú zmes nakrájame, obložíme ňou mäso a necháme na chladnom mieste 24 hodín marinovať. Potom ho pokrájame na väčšie kúsky. Slaninu pokrájame na malé kocky, dáme do hrnca a opečieme, pridáme olej, cibuľu a dusíme dohneda.

  2. 2

    Pridáme nakrájané mäso, mletú papriku a premiešame. Osolíme, okoreníme, posypeme zostávajúcim korením a dusíme vo vlastnej šťave takmer domäkka. Podľa potreby podlievame vývarom z kostí. V závere varenia pridáme nakrájané rajčiaky, majorán.

  3. 3

    Podľa potreby zahustíme múkou rozmiešanou na hladkú kašičku so studeným vývarom. Podávame s čerstvým chlebom alebo varenými zemiakmi s rascou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia