Jahňacie stehno na karamelizovanej červenej kapuste
Ján Dics
Šéfkuchár reštaurácie TOWERS v Bratislave, 29. októbra 2009
Šéfkuchár reštaurácie TOWERS v Bratislave, 29. októbra 2009
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
120 minút
na 140-160 °C
na 140-160 °C
Postup
-
1
Umyté stehno dôkladne ponatierame bujónom, oreganom, tymianom a vložíme do nádoby na pečenie. Pri nízkej teplote prvú hodinu pečieme zakryté pri 160 stupňoch Celzia, druhú hodinu teplotu znížime na asi 140 stupňov, občas prelejeme výpekom.
- 2
Kapustu nakrájame na tenké rezance, vo väčšom hrnci rozpálime cukor (pozor, nesmie zhorieť) a vložíme kapustu, prilejeme víno, šťavu z pomaranča, pridáme rascu a necháme dusiť asi 30 minút. Podávame s knedľou.
- 3
Náš tip: Z výpeku a červeného vína možno redukciou (postupným odparením tekutiny) získať krém, ktorým mäso prelejeme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Táto tvoja kapustička je asi svetová. Robievam dosť podobne, ale na okyslenie zvyknem dať ocot. S pomarančom to môže byť zaujímavé. Je to, dúfam, overený recept :-) Minule som totiž na radu dákeho receptu dala do segedínu trocha škorice a bolo z toho úplne iné jedlo, aké som mienila.:-)
Díky za receptuš! :)
Ale najlepšie je aj tak len odležané, osolené a okmínované, podliate a pečené na slabo a pomaličky....mňam:)
mne sa zda že ides na to priiš zložito a technologicky, jahnacina sama o sebe (tým že je mladá) je šťavnatá, pomalé pečeníe pri nízke teplote je záruka že sa nič nepokazí. Žila som mnoho rokov v Španielsku kde sú jahnatá právom považované za naj pochútku a najlepšie boli tie pečené v chlebovej peci, ale aj doma sa dobre dali urobiť s cesnakom a údenou slaninou alebo na tymiane a rozmarine ako hovoriš ty. Jaj už mi tečú slinky, takže utekam.