Pikantné bažantie prsia

redakcia - fotkaredakcia, 6. októbra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
6 PL
1 KL
1 PL
1 PL
2 PL
80 ml
20 ml
3 PL
1 PL
1 zväzok

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bažantie prsia umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme a dáme do misy. Olej rozmiešame s majoránom, tymianom a nastrúhanou citrónovou kôrou. Dáme na mäso a marinujeme minimálne 2 hodiny. Potom vyberieme z marinády, opečieme na panvici alebo grile, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a odložíme na teplé miesto.

  2. 2

    Maslo rozpálime v malom hrnci a krátko v ňom opečieme zrnká zeleného korenia. Pridáme brusnice, sherry a koňak a zohrejeme.

  3. 3

    Nakoniec primiešame medovku, prsia upravíme na taniere, polejeme omáčkou a podávame.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: