Kačací konfit s kandizovanou cibuľou a grilovanou polentou

Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave, 26. novembra 2009
Kačací konfit s kandizovanou cibuľou a grilovanou polentou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
15 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
1 l
2 strúčiky
1 ks
200 g
200 ml
3 PL
120 g
600 ml




Postup

  1. 1

    Kačacie stehná očistíme a namarinujeme do olivového oleja, byliniek so soľou a korením. Na druhý deň stehná pomaly uvaríme v kačacej masti s neolúpaným cesnakom a šalotkou. Hotové stehná rozpolíme a spodnú časť oberieme a zmiešame s kandizovanou cibuľou. Cibuľu nakrájame na mesiačiky, orestujeme na oleji, pridáme cukor, víno a veľmi pomaly varíme. Cibuľa musí byť sklovitá.

  2. 2

    Polentu uvaríme vo vode s mliekom (1/4/1 diely), olivovým olejom. Dochutíme soľou, korením a pomaly varíme, až je polenta hladká a mäkká. Hotovú polentu rozprestrieme na fóliu a varíme v pare asi 40 minút. Varenú polentu necháme vychladnúť, nakrájame na jednotlivé porcie a opečieme na grile.

  3. 3

    Náš tip: Polenta je kaša pripravená zo žltej kukuričnej múky (polenty) rôznej zrnitosti, uvarenej vo vode s maslom a strúhaným parmezánom. Môže byť mäkká až pevná, dá sa krájať a opekať.

Diskusia k receptu

sjuz
čo presne znamená "pomaly uvaríme"? Na akej teplote a ako dlho?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia