Kačací konfit s kandizovanou cibuľou a grilovanou polentou
šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave, 26. novembra 2009

Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    Kačacie stehná očistíme a namarinujeme do olivového oleja, byliniek so soľou a korením. Na druhý deň stehná pomaly uvaríme v kačacej masti s neolúpaným cesnakom a šalotkou. Hotové stehná rozpolíme a spodnú časť oberieme a zmiešame s kandizovanou cibuľou. Cibuľu nakrájame na mesiačiky, orestujeme na oleji, pridáme cukor, víno a veľmi pomaly varíme. Cibuľa musí byť sklovitá. 
- 2
Polentu uvaríme vo vode s mliekom (1/4/1 diely), olivovým olejom. Dochutíme soľou, korením a pomaly varíme, až je polenta hladká a mäkká. Hotovú polentu rozprestrieme na fóliu a varíme v pare asi 40 minút. Varenú polentu necháme vychladnúť, nakrájame na jednotlivé porcie a opečieme na grile. 
- 3
Náš tip: Polenta je kaša pripravená zo žltej kukuričnej múky (polenty) rôznej zrnitosti, uvarenej vo vode s maslom a strúhaným parmezánom. Môže byť mäkká až pevná, dá sa krájať a opekať. 
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2





 
                                                        
                                                     
 


Diskusia k receptu