Srnčí chrbát à la Wellington

Vojto Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 3. decembra 2009
Srnčí chrbát à la Wellington
Foto: Pravda - Robert Hüttner
10
porcií
20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1000 g
100 g
200 g
50 g
750 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Cibuľu a huby očistíme a najemno nasekáme. Cibuľu orestujeme na oleji dosklovita, pridáme šampiňóny a dusíme, kým sa neodparí všetka tekutina. Osolíme, okoreníme, pridáme bylinky, rozmixujeme na pastu a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Mäso dobre osušíme, osolíme a okoreníme. Lístkové cesto rozvaľkáme, potrieme pastou, položíme mäso, okraje cesta potrieme žĺtkom a zavinieme tak, že okraje cesta prehneme dovnútra a zatočíme. Povrch cesta potrieme žĺtkom a popicháme ihlicou. Zabalené mäso položíme na plech vyložený papierom na pečenie.

  3. 3

    Rúru predhrejeme na 210 stupňov Celzia a pečieme asi 7 minút, potom teplotu znížime na 190 stupňov a pečieme ešte asi 10 minút. Takto pripravené rolády rozkrojíme na polovice a podávame so slivkovou omáčkou.

  4. 4

    Náš tip: Môžeme použiť aj iný druh zveriny, bravčovú panenku či králičí chrbát. Prípravu urýchlime, ak osušené, osolené a okorenené mäso sprudka opečieme na panvici a necháme schladnúť. Zabalíme ho do cesta a čas pečenia skrátime na polovicu.

Diskusia k receptu

giovany
7 minút na 210 st.C a 10 min. na 190 st.C nie je to malo?
dobryhrncekvar
esteticky a chuťove krásne jedlo, musím vyskúšať, privítala by som aj recept na omáčku....
giovany, srnčie je jemné mäsko, a možno ho pred pečením opiecť na oleji ako popisuje....