Srnčí chrbát à la Wellington
šéfkuchár spoločnosti Metro, 3. decembra 2009
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu a huby očistíme a najemno nasekáme. Cibuľu orestujeme na oleji dosklovita, pridáme šampiňóny a dusíme, kým sa neodparí všetka tekutina. Osolíme, okoreníme, pridáme bylinky, rozmixujeme na pastu a necháme vychladnúť.
- 2
Mäso dobre osušíme, osolíme a okoreníme. Lístkové cesto rozvaľkáme, potrieme pastou, položíme mäso, okraje cesta potrieme žĺtkom a zavinieme tak, že okraje cesta prehneme dovnútra a zatočíme. Povrch cesta potrieme žĺtkom a popicháme ihlicou. Zabalené mäso položíme na plech vyložený papierom na pečenie.
- 3
Rúru predhrejeme na 210 stupňov Celzia a pečieme asi 7 minút, potom teplotu znížime na 190 stupňov a pečieme ešte asi 10 minút. Takto pripravené rolády rozkrojíme na polovice a podávame so slivkovou omáčkou.
- 4
Náš tip: Môžeme použiť aj iný druh zveriny, bravčovú panenku či králičí chrbát. Prípravu urýchlime, ak osušené, osolené a okorenené mäso sprudka opečieme na panvici a necháme schladnúť. Zabalíme ho do cesta a čas pečenia skrátime na polovicu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
giovany, srnčie je jemné mäsko, a možno ho pred pečením opiecť na oleji ako popisuje....