porcie
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 220 °C. V panvici s ťažkým dnom v oleji opečieme slaninu dochrumkava, pridáme pokrájané šampiňóny a necháme ich na panvici so slaninou zmäknúť.
- 2
Kúsky kuracieho mäsa obalíme v múke s tymianom. V panvici so slaninou a hubami roztopíme maslo, pridáme kuracieho a zvyšnú múku. Pomiešame a opekáme aby kurča chytilo farbu.
- 3
Nalejeme horúci vývar a marsalu, pomiešame aby sa vytvorila omáčka a necháma asi 5 minút variť.
- 4
Pripravíme si 2 misky s objemom asi 300ml a pripravíme na ne okraj z cesta - 1cm široký pás, ktorý zvinieme okolo okraja nádoby. Okraje navlhčíme vodou, aby sa cesto lepšie prilepilo.
- 5
Z cesta vykrojíme kruhy, väčšie ako je otvor, ktoré budú slúžiť ako vrchnáčiky. Do oboch nádob rozdelíme kuraciu zmes.
- 6
Pečieme asi 20minút. Keď sú upečené, cesto by malo byť nafúknuté.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu