Hubovo - kurací páj so slaninou

forneta - fotkaforneta, 16. novembra 2009
2
porcie

Suroviny

3
1 ČL
250 g
25 g
1/2 ČL
1 ČL
300 ml
1 PL
375 g




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 220 °C. V panvici s ťažkým dnom v oleji opečieme slaninu dochrumkava, pridáme pokrájané šampiňóny a necháme ich na panvici so slaninou zmäknúť.

  2. 2

    Kúsky kuracieho mäsa obalíme v múke s tymianom. V panvici so slaninou a hubami roztopíme maslo, pridáme kuracieho a zvyšnú múku. Pomiešame a opekáme aby kurča chytilo farbu.

  3. 3

    Nalejeme horúci vývar a marsalu, pomiešame aby sa vytvorila omáčka a necháma asi 5 minút variť.

  4. 4

    Pripravíme si 2 misky s objemom asi 300ml a pripravíme na ne okraj z cesta - 1cm široký pás, ktorý zvinieme okolo okraja nádoby. Okraje navlhčíme vodou, aby sa cesto lepšie prilepilo.

  5. 5

    Z cesta vykrojíme kruhy, väčšie ako je otvor, ktoré budú slúžiť ako vrchnáčiky. Do oboch nádob rozdelíme kuraciu zmes.

  6. 6

    Pečieme asi 20minút. Keď sú upečené, cesto by malo byť nafúknuté.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia